For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Digitale rollemodeller fra DM i Skills

Formålet med projektet er at give flere unge i Danmark kendskab til de mange forskellige EUD er. Samtidig vil vi fortælle historien om, at også vindere vælger en faglært karriere, og det ikke er kun er for dem, der ikke kan andet .

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeArbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv
OrganisationSkillsDenmark
År2021
RegionRegion Hovedstaden (inkl. Bornholm);Region Sjælland;Region Nordjylland;Region Midtjylland;Region Syddanmark;Grønland/Færøerne/Uden for Danmark
1.683.700MODTAGET BELØB — DKKProjektidé

Der er brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Nu skal et nyt projekt udvikle rollemodeller, som skal fortælle om deres passion for faget, og hvorfor netop de, har valgt en erhvervsuddannelse. Det skal de gennem besøg på både skoler, ved messer og online. Rollemodellerne er desuden alle deltagere i DM i skills – så der er altså tale om et korps bestående af – bogstavligt talt – nogle af Danmarks sejeste og dygtigste faglærte og lærlinge.

Om projektet

Projektet er et samarbejde mellem SkillsDenmark og Erhvervsskolernes Elevorganisation med støtte fra Tuborgfondet. SkillsDenmark har kontakten til de unge og onlineeksponeringen, og EEO står for at uddanne, administrere og booke besøg for de unge rollemodeller samt skabe et fællesskab blandt de frivillige. EEO trækker på deres store erfaring med rollemodeller, fra deres faste rollemodelkorps.

Vi samler hvert år 300 af de dygtigste unge i Danmark, der alle er seriøse om ambitiøse om deres fag og arbejder hårdt på at dygtiggøre sig. De viser deres evner og faget frem ved DM i Skills, men der er også et stort potentiale i at lade flere komme ud og inspirere andre unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Simon Neergard-HolmDirektør i SkillsDenmark

Derfor støtter vi

”I Tuborgfondet har vi fokus på, at flere unge kommer godt i gang med arbejdslivet. Netop erhvervsuddannelserne har brug for, at vi som samfund gør en ekstra indsats for at flere unge vælger den vej – og jeg er glad for at vi i Tuborgfondet kan bidrage til netop det,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

 

Fakta om projektet

  • Projektet skal finde mindst 20 unge, der gerne vil engagere sig som frivillige rollemodeller, og lade dem fortælle andre unge om deres uddannelse ved skolebesøg og på events rundt om i landet.
  • Derudover skal projektet også afdække et potentiale i at lade de unge fungere som ”digitale rollemodeller”, idet der produceres præsentationsmateriale til sociale medier for hver unge rollemodel.
  • Tuborgfondet har efter en ansøgning fra SkillsDenmark og EEO valgt at støtte projektet, der løber i hele 2022, med godt 1,6 mio.

Kontakt på projektet:

Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Riedel-Lyngskær, M: 20738076, E: al@tuborgfondet.dk

SkillsDenmark: Kommunikationschef Rudi Raahauge Damkjær, 20 92 34 64 / rda@skillsdenmark.dk

ArrowBusiness Battlefield