For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Tuborgfondet har i mange år støttet den rytmiske musik og de kreative fællesskaber, som musikken skaber.

Musik er en del af dansk erhvervsliv med en omsætning på knap 10 mia. kr. (2017-tal), og musikbranchen skaber bl.a. jobs til unge, der vælger alternative veje til at udfolde deres potentiale og skaberglæde.

Mange unge drømmer om at gøre musikken til deres levevej – ikke kun som udøvende musikere, men også bag scenen som fx teknikere, managere, producere, koncert-bookere eller festivalarrangører.

I dag er kun ca 1/4 af alle musikere kvinder, og generelt er der markant færre kvinder end mænd i musikbranchen. Det musikalske vækstlag er afgørende for, at musiklivet fornyer sig og bliver ved med at være en relevant og stærk kulturel sammenhængskraft.

Tuborgfondet vil give unge bedre rammer og vilkår i musikerhvervet og støtter aktiviteter, der giver flere unge mulighed for at udfolde deres potentiale i musikfællesskaber – på scenen og bag scenen – og som fremmer diversiteten i musikbranchen på tværs af køn, seksualitet, geografi og socioøkonomiske og kulturelle baggrunde.

Siden 2017 har det været muligt for artister at låne en af Tuborgfondets populære røde tourbusser. Læs mere om, hvordan I søger om en bus her.

Det støtter vi ikke
Der er desværre en række indsatser som falder udenfor Tuborgfondets indsatsområde. Vi støtter ikke almindelig musik- og koncertdrift. Dvs. ansøgninger om støtte til musikhonorer, scene/lyd/lys, teknikere, hegn, toiletter, bardrift, transport af artister osv. i udgangspunktet vil få et afslag. Hvis man er en helt nystartet gruppe unge musikarrangører, kan vi i nogle tilfælde give en mindre bevilling som støtte til opstarten af initiativet.

Festivaler, musikarrangører og spillesteder kan opnå bevillinger til projekter som rækker ud over den normale musik- og koncertdrift fx projekter omkring kompetenceudvikling, publikumsudvikling, diversitet, miljøhensyn, netværksarbejde, frivilligrekruttering og vidensudvikling.

Derudover støtter Tuborgfondet heller ikke musikudgivelser eller produktion af musikvideoer.

Tuborgfondet støtter ikke projekter, hvor formålet er økonomisk gevinst til en enkelt virksomhed og/eller virksomhedens ejere herunder drift af virksomheder og start ups.

 

Se eksempler på hvad vi har støttet inden for rytmisk musikArrow Right

Vi støtter fx indsatser, der styrker:

Vækstlagets muligheder for at komme ud at spille på professionelle spillesteder, festivaler eller det lokale torv

En bredere repræsentation i musiklivet, både på og bag scenen, så den unge talentmasse udnyttes til fulde

Kompetence- og organisationsudvikling i musikkens organisationer

Flere unge talenter i dansk musik

Tuborgfondet Musikhjælp samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. Artister kan fx låne en tourbus, hvis de er booket til at spille en koncert. Vi arbejder for, at flere forskellige unge talenter engagerer sig i musikken, og vi drømmer om en mere mangfoldig musikbranche.

Projekter vi har støttet

Project Featured Image

SheCanPlay

OrganisationSheCanPlay
Modtaget beløb148.568 DKK
UdforskArrow
Project Featured Image

Foreningen Fermaten - UMTO

OrganisationForeningen Fermaten
Modtaget beløb65.000 DKK

Tuborgfondets uddelingspolitik

Det samlede årlige beløb til uddelinger ligger forventeligt i strategiperioden på 70-90 mio. kr. I 2021 bevilgede Tuborgfondet 72 mio. kr. Og i 2022 blev der uddelt 96 mio. kr. til aktiviteter indenfor vores fire indsatsområder, og som gavner samfundet og særligt dansk erhvervsliv.

Hent Tuborgfondets uddelingspolitik

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til indsatsområdet Kreative Erhverv, kan du skrive til Mikkel eller Mathias.

Mikkel Sander
Programansvarlig

Mks@tuborgfondet.dk

Mathias Findalen
Programansvarlig

mfb@tuborgfondet.dk

Læs mere om Tuborgfondets andre indsatsområder

IllustrationEntreprenørskab- rum for grønne idéerArrow

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på de seneste nyheder og events fra Tuborgfondet.

ArrowDrømmepuljen