For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

SheCanPlay

SheCanPlay samler unge, talentfulde kvinder i et community, hvor de kan møde ligesindede og udvikle deres musikalske kompetencer gennem månedlig undervisning. Formålet med projektet er, at udvikle de talentfulde kvinder, der summer under vækstlaget.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeKreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik
OrganisationSheCanPlay
År2022
RegionRegion Hovedstaden (inkl. Bornholm);Grønland/Færøerne/Uden for Danmark
148.568MODTAGET BELØB — DKKDrømmepulje

Hvert år optager SheCanPlay 24 medlemmer i alderen 13 til 23 år, som får et års gratis undervisning i alt fra sangskrivning til juridiske rettigheder i musik. Det gør de, fordi SheCanPlay vil klæde kvinder på til at kunne leve af musikken – hvad enten det er som sangskriver, solist, producer eller mixer, da de ønsker at gøre noget ved den skæve kønsbalance i den danske musikbranche.

Lydstudier rundt omkring i landet

Men med de penge, som Tuborgfondet nu har bevilliget, begiver SheCanPlay sig på en ny og større rejse. Fra 2023 optager SheCanPlay nemlig et ekstra hold hvert år, de skal til at åbne lydstudier rundt om i landet og så er det på tegnebrættet at medlemmerne kan komme til udlandet og få undervisning. Alt sammen en opgradering af det oprindelige projekt. En opgradering, der vækker glæde og støtter den forandring SheCanPlay ønsker at være med til at skabe:

”Vi er så taknemmelige for den håndsrækning, vi har fået fra Tuborgfondet. Både fordi det skaber en økonomisk sikkerhed for os, så vi kan fokusere udelukkende på undervisningen. Men også fordi vi dermed får mulighed for at tænke større tanker for projektet”, fortæller Karen Vincent fra SheCanPlay.

I forløbet er der fokus på fællesskab, udvikling, mod og selvtillid og blandt tidligere medlemmer finder man bl.a. Agnes Hartwich, Maddy, Batheseba og Mercedess.

Foreningens succeskriterium er at skabe flere professionelle kvindelige sangskrivere og producere. Når det lykkes er deres musik til gavn for samfundet, da det skaber en større diversitet i kulturudbuddet og dermed mere forskelligt at spejle sig i.

Derfor støtter vi

Tuborgfondet støtter vækstlaget i den rytmiske musik. Tuborgfondet vil give unge bedre rammer og vilkår i musikerhvervet og støtter aktiviteter, der giver flere unge mulighed for at udfolde deres potentiale i musikfællesskaber – på scenen og bag scenen – og som fremmer diversiteten i musikbranchen på tværs af køn, seksualitet, geografi og socioøkonomiske og kulturelle baggrunde:

”Det er fra unge musikere og fra det musikalske vækstlag den meget tiltrængte forandring i musikbranchen skal komme. Vi håber, at Tuborgfondets bevilling kan være med til at skabe bedre og mere lige muligheder i en branche, der er skævvredet på køn”, siger Peter Giacomello, der er sekretariatschef i Tuborgfondet.

SheCanPlay

Det er fra unge musikere og fra det musikalske vækstlag, den meget tiltrængte forandring i musikbranchen skal komme.

Peter GiacomelloSekretariatschef i Tuborgfondet

SheCanPlay

SheCanPlay blev grundlagt i 2017 med det formål at forsøge at få flere kvindelige talenter ind i musiklivet. De to kvinder bag projektet, Sarah Sølvsteen og Karen Vincent, har begge mange års erfaring fra musikbranchen og sidder i dag som henholdsvis direktør for Luger og marketingchef på Warner Music Denmark. Projektet, som de fortsat arbejder med på frivillig basis, startede med et ønske om at gøre noget ved den skæve kønsbalance via vækstlaget. Dette er fortsat fokus for foreningen.

Åbne for ansøgninger

Som ung og spirende musiker kan man nu, sammen med SheCanPlay, være med til at ændre strukturen i musikbranchen, og skabe grundlaget for lige muligheder på tværs af køn:

”Vi håber på, at rigtig mange kvindelige musiktalenter indenfor både producer- og sangskriverfeltet, herunder selvfølgelig også transkvinder og nonbinære, vil sende en ansøgning. Og vi krydser fingre for, at der kommer ansøgninger fra hele landet og i alle genrer”, siger Sarah Sølvsteen fra SheCanPlay.

vi krydser fingre for, at der kommer ansøgninger fra hele landet og i alle genrer

Sarah SølvsteenSheCanPlay
ArrowMusikfællesskab vil tiltrække flere unge kvinder