For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

Unges drømme om et godt liv er ofte tæt knyttet til deres arbejdsliv og ungdomslivet kan være fuld af drømme og forventninger, men også af bekymringer om, hvilken vej man skal gå.

Tuborgfondet ønsker at give flere unge en god start på arbejdsmarkedet og støtter aktiviteter, der giver unge mulighed for at bidrage og få vigtige erfaringer og kompetencer, der danner til et arbejdsliv. Vi ønsker at ruste unge til at bringe deres interesser, forandringspotentiale og entreprenørånd i spil for at fremme indgangen til arbejdslivet.

Nogle unge oplever, at det er svært at finde den rette ungdomsuddannelse eller en god vej til arbejdsmarkedet. I oktober 2022 var der i følge Børne & Undervisningsministeriet hele 43.000 unge mellem 15 og 24 år, som ikke var i uddannelse eller på arbejdsmarkedet . Tuborgfondet vil medvirke til, at alle unge får bedre muligheder for at få en god start på arbejdslivet ved at styrke unges handlekraft og skabe flere mulige veje fra ungdomsliv til arbejdsmarked. Eksempelvis gennem nye netværk, mentorordninger eller nye kompetencetilbud.

Tuborgfondet støtter ikke projekter, hvor formålet er økonomisk gevinst til en enkelt virksomhed og/eller virksomhedens ejere herunder drift af virksomheder og start ups.

Inspiration: Skal jeres faglige fællesskab også have støtte?Arrow Right

I september 2023 har vi indgået et partnerskab med Hotel & Restaurantskolen til 22 mio. kr. Her vil vi sammen skabe stærke håndværksuddannelser og begejstrede elever. Målet er, at flere unge gennemfører deres uddannelse.

Et særligt fokus på erhvervsuddannelser

Fra 2021 har Tuborgfondet haft et særligt fokus på erhvervsuddannelser. Vores ønske er, at fremme et erhvervsskolesystem, der skaber stærkere kompetencer for unge, dansk erhvervsliv og for samfundet som helhed. På erhvervsuddannelsesområdet indgår Tuborgfondet længerevarende partnerskaber mellem f.eks. en eller flere erhvervsskoler, unge, virksomheder, civilsamfundsorganisationer samt andre relevante aktører, og vi støtter gennem enkeltstående donationer og større partnerskaber.

Vi støtter eksempelvis:

  • Fremmer unges indflydelse og engagement på erhvervsuddannelser
  • Styrker de kompetencer, som unge får gennem erhvervsuddannelser
  • Hjælper med at løse den store samfundsmæssige udfordring, at omkring halvdelen af de elever, der starter på en erhvervsuddannelse, ikke gennemfører, samtidig med at dansk erhvervsliv efterspørger flere fagudlærte.

Under indsatsområdet Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv støtter vi f.eks. indsatser, der styrker:

Unges muligheder for at være rollemodeller for andre.

Unges evner og færdigheder til at mestre arbejdslivet.

Unges handlekraft gennem mentorer, netværk, faglige studiemiljøer og andre fællesskaber, som kan inspirere unge til et godt arbejdsliv.

Unge i at finde nye, alternative veje fra ungdomsliv til arbejdsliv.

Projekter vi har støttet

Project Featured Image

TF23-0100 - AAU Racing

OrganisationAAU Racing
Modtaget beløb100.000 DKK
UdforskArrow
Project Featured Image

Log Ladies

OrganisationLog Ladies
Modtaget beløb2.259.000 DKK

Læs om Tuborgfondets andre indsatsområder

IllustrationEntreprenørskab- rum for grønne idéerArrow

Tuborgfondets uddelingspolitik

Det samlede årlige beløb til uddelinger ligger forventeligt i strategiperioden på 70-90 mio. kr. I 2021 bevilgede Tuborgfondet 72 mio. kr. Og i 2022 blev der uddelt 96 mio. kr. til aktiviteter indenfor vores fire indsatsområder, og som gavner samfundet og særligt dansk erhvervsliv.

Hent Tuborgfondets uddelingspolitik

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til indsatsområdet Arbejdsmarked, kan du skrive til Pernille.

Pernille Brems

Programansvarlig

pb@tuborgfondet.dk
M: 20537085

ArrowDrømmepuljen