Bevillinger på over 100.000 kr. søges ved at sende en projektidé til Tuborgfondet. Vi læser projektidéer hver uge, og I får en tilbagemelding fra os inden for én uge. Dog tager behandlingstiden op til tre måneder fra vi modtager den endelige ansøgning.
Det er fondets strategi og formål, om at virke til gavn for samfundet og særligt dansk erhvervsliv, der er afsættet for behandlingen af ansøgninger.
Det første vi ser på er, om projektidéen er inden for et af Tuborgfondets fire indsatsområder. Derefter vurderer vi alle relevante projektidéer ud fra en række principper og kriterier. Det gør vi for at sikre, at fondets bevillinger skaber størst mulig værdi for vores målgruppe: Unge mellem 16 og 30 år.
Vi vurderer også projektets størrelse og budget. Vi forventer at en gennemsnitsbevilling til projektstøtte er på 2 mio. kr.
Ungeinddragelse
Projektet skal have reel ungeinddragelse i udvikling, implementering og evaluering
projektet skal udvikles og afvikles for unge.
Det betyder, at projekter støttet af Tuborgfondet skal tage udgangspunkt i unges behov. Det skal forklares, hvordan unge inddrages i udviklingen af indsatsen, i selve udførelsen af projektet og dets aktiviteter samt i evaluering af projektets resultater.
Levedygtighed
Projektets metode, læring og effekter skal lægges åbent frem til gavn for andre.
Projektet skal have et formål, der skaber rammer, inspiration og viden for andre.
Det betyder, at projekter støttet af Tuborgfondet skal have et formål, der har relevans og er til glæde for andre. Det skal forklares, hvordan projektets læring og resultater deles til inspiration for andre f.eks. på sociale medier, ved konferencer eller i netværk.
Mangfoldighed
Projektet skal sikre åbne og inkluderende fællesskaber.
Det betyder, at projekter støttet af Tuborgfondet aktivt skal bidrage til øget mangfoldighed i fællesskaber og organisationer. Det kan være på tværs af køn, alder, nationalitet, seksuel orientering m.m. Det skal forklares, hvordan der arbejdes for mere åbne og inkluderende fællesskaber og organisationer, hvor mangfoldighed som en ressource kommer i spil f.eks. i forhold til medlemmer, aktiviteter, kommunikation, beslutninger og ledelse.
Frivillighed
Projektet skal inkludere en form for ulønnet engagement.
Det betyder, at projekter støttet af Tuborgfondet inkluderer en form for frivillighed, aktivisme eller ulønnet engagement. Det skal forklares, hvordan projektet inkluderer frivillighed f.eks. i form af aktiviteter, medlemmer, mentorer, ledelse m.m.
Det støtter vi ikke
Tuborgfondet støtter ikke enkeltpersoner, kommuner og offentlige institutioner. Ligesom der er en række formål og typer af indsatser, som vi ikke støtter.
I prioritering af fondets midler vurderer vi desuden indsendte ansøgninger ud fra følgende projektkriterier:
Tuborgfondet lægger vægt på, at de projekter, vi støtter, er til gavn for mange mennesker, og at de opnåede resultater og viden stilles til rådighed for andre organisationer og samfundet generelt. Derfor skal alle projekter, både små og store, tage stilling til, hvordan erfaringerne kan opsamles, formidles, inspirere og blive til gavn for flere.
For alle større projekter skal udarbejdes en evalueringsplan for projektet, der viser, hvordan projektejer vil gribe evalueringen af projektet og projektets målsætninger an. Selve omfanget af evalueringsindsatsen tilpasses projektet og samarbejdspartnerens behov.
Tuborgfondet understøtter projektejer i arbejdet med denne evaluering gennem sparring, ligesom vi i et vist omfang gerne bidrager til at dele viden og læring fra projektet.
Udover evaluering følger Tuborgfondet løbende større projekter ift. fremdrift, økonomi, læring og resultater undervejs. Det gør vi gennem statusmøder med projektejer undervejs i projektperioden og efter afslutning af projektet.
Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg på sitet og indsamle statistik. Læs mere om, hvordan vi bruger cookies her.