For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Dansk non-profit-forening vil styrke organisering af fremtidens græsrødder

17.05.2023

Nyhed

Demokrati

PRESSEMEDDELELSE: Foreningen Acter har fået støtte fra bl.a. Tuborgfondet til at videreudvikle en teknologisk platform, der kan forbinde aktivister over hele verden.

Indsatsområde

Demokrati

Digital platform

Besøg Acters hjemmeside

Acter er en dansk demokratisk forening i tech-verdenen, som med ny teknologi vil forbinde, organisere og koordinere kollektiv handling på globale udfordringer. Foreningen har nu nået en spændende milepæl i deres rejse for at gentænke teknologi, der kan udfordre etablerede virksomheder som Meta, Microsoft og Google.

Gennem fire år har Acter udforsket effektive og sikre måder at organisere sig, så civilsamfundet kan handle mere effektivt på globale udfordringer. Den komplekse opgave kræver samarbejde, og foreningen har derfor etableret en koalition på tværs af små og store organisationer i ind- og udland. Koalitionen inkluderer organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke, Greenpeace Norden, Amnesty International, Fridays For Future og CISU, der sammen med eksperter og Acters kerneteam vil bygge Acter 3.0, som kommer til at være et kvantespring i forhold til tidligere versioner.

“Det er ikke en nem opgave at gentænke teknologi og dens påvirkning af vores evne til at organisere, forbinde og koordinere kollektiv handling – især ikke når man udfordrer nogle af de store platforme som Facebook, Whatsapp, Slack, Discord og Telegram. Men det er tid til at tage ejerskab over det, der er blevet kritisk infrastruktur for samfundet. Samtidig vil vi gerne fremme humane teknologier, der beskytter mennesker, skaber tillid og muliggør aktiv deltagelse i samfundet frem for afhængighedsskabende adfærd og informationsoverload. Vi tror på, at vi kan gøre det bedre, og at vi fortjener bedre,” siger Emil Vincentz, medstifter af Acter.

Vi tror på, at vi kan gøre det bedre, og at vi fortjener bedre

Emil VincentzMedstifter af Acter

For yderligere info:

Emil Vincentz, Acter
emil@acter.global og 91530108

Mathias Findalen, Tuborgfondet
mfb@tuborgfondet.dk og 60734347

Platform for samling og sikkerhed

Acter har siden nytår rejst næsten to millioner kr. Blandt andet støtter Tuborgfondet med 600.000 kr., som skal bruges til at styrke implementeringen – og til at medlemmer og brugere kan oplæres i brugen af den digitale platform.

“Acter er et spændende bud på en platform, der både vil styrke organiseringen af fremtidens civilsamfundsorganisationer og de spirende græsrodsbevægelser, hvor unge går allerforrest. Samtidig kommer de med konkrete værktøjer til at forstærke sikkerheden på de digitale platforme. Acter er drevet af et tydeligt behov i civilsamfundet, og det har spillet en afgørende rolle for at modtage bevillingen,” siger Mathias Findalen, programansvarlig i Tuborgfondet.

Det er planen, at Acter 3.0 vil være fuldt end-to-end krypteret og inkludere en mobil- og desktop-app. Den bliver bygget på Matrix-protokollen og muliggør en række nye funktioner som kalender, to-do-lister og brobygning til eksisterende værktøjer. I den endelige version vil Acter gøre det muligt for aktivister at kommunikere selv uden internetforbindelse.

Acter har også fået støtte fra Roskilde Festival Foreningen og Tiina og Antti Herlin Fondet. Foreningen kan derfor nu accelerere udviklingen af Acter 3.0 og sikre adgang for flere aktivister og græsrodsorganisationer, som kæmper for f.eks. klimamæssig og social retfærdighed.

 

 

 

 

RELATEREDE NYHEDER

08.02.2023DemokratiRe:Act Human Rights | Hiphop for menneskerettighederne
ArrowMino Danmark