For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Millionbevilling til Mino Danmark

01.12.2022

Nyhed

Demokrati

PRESSEMEDDELELSE: Mino Danmark modtager en ny millionbevilling fra Tuborgfondet, som skal styrke deres organisation og skabe fremtidens fundament for en stærkere organisering af minoritetsetniske unge.

Indsatsområde

Demokrati

Ny bevilling til Mino Danmark

Støtten på 1,6 millioner kroner fra Tuborgfondet skal være med til at stykre og skabe et bæredygtigt organisatorisk fundament under foreningen, og opfylde et af Mino Danmarks store visioner om at etablere Mino Ung fællesskaber i hele landet.

Mino Danmarks plan for 2023

Ambitionerne i Mino Danmark er store: De vil være den vigtigste organisation for alle minoritetsetniske danskere i hele landet. Mino Danmark har siden sin grundlæggelse i 2016 sat fokus på at styrke etniske minoriteters position i samfundet. Det har vi blandt andet gjort ved at etablere vores ungefællesskaber, Mino Ung, i København, Odense og Aarhus.

Fra storbyfænomen til hele landet

For Generalsekretær Sama Ben Haddou, er samarbejdet en del af en større vision:

“Jeg har en drøm om at Mino Danmark bliver tilgængeligt for de minoritetsetniske unge jeg selv er vokset op sammen med. Vi er startet som et storby fænomen. Med dette samarbejde, starter vi på en vision, der skal styrke de ben vi går på, så vi på sigt kan nå bredere ud til flere minoritetsetniske danskere i hele landet.”

Mino Danmark har gennem længere tid identificeret et uforløst potentiale og behov  for ungefællesskaber blandt etniske minoriteter. Organisationsdirektør David Spence udtaler:

“Vi har en drøm om at Mino Danmark skal være for alle minoritetsetniske unge i hele landet, det er en stor ambition, som kræver ændringer i hvordan vi organiserer og finansierer vores aktiviteter. Med investeringen fra Tuborgfondet kommer vi til at oprette et uddannelsesakademi, der skal ruste unge til at deltage i men også selv bygge og udvikle bæredygtige ungefællesskaber for andre. Samtidigt skaber vi fundamentet for en bæredygtig økonomi under foreningen ved at tilbyde vores viden og ekspertise til flere institutioner og virksomheder i hele Danmark.”

Om projektet

Mino Danmark vælger at starte Mino Ung på Vestegnen op fordi minoritetsetniske unge på Vestegnen vokser op i hjem med betragteligt færre penge end jævnaldrende unge. Etniske minoritets unge oplever, at der er få ’rum’ i samfundet, hvor de føler sig spejlet. En markant mindre del af etniske minoritetsunge er desuden medlem af en forening og særligt drengene bliver mødt med forventnings-fattigdom i uddannelsesinstitutionerne, lyder det fra rapporten Medborgerskabsundersøgelsen fra 2021.

Redskabet er Mino Ung

Visionen for Mino Danmark er bl.a. at etablere afdelinger af deres ungdomsorganisation Mino Ung i hele landet. Første fase, som bevillingen fra Tuborgfondet skal bidrage til, er at konsolidere Mino D arbejde ved at starte Mino Ung Vestegnen. Mino Danmark har gennem længere tid identificeret et uforløst potentiale og behov blandt minoritetsetniske unge på Vestegnen. Nu vil de sammen med lokale unge etablere Mino Ung Vestegnen og skabe et trygt og inkluderende fællesskab for socialt og økonomisk udsatte unge, og dermed give dem kompetencerne til selv at skabe forandringer i samfundet og i eget liv.

Mino Ungs målgruppe er minoritetsetniske unge på 15-30 år. Med projektet håber Mino Danmark at nå bredere ud i målgruppen, så unge i socialt og økonomiske udsatte positioner bliver inkluderet bedre.

Og ideen bliver modtaget med stor begejstring fra unge på Vestegnen, der allerede har oplevet Mino Ungs fællesskab i København:

”Energien og engagementet var så fedt! Jeg vil rigtig gerne være en del af Mino Ung Vestegnen. Længe har jeg debatteret for minoritetsdanskere, men ikke haft et stort nok talerør,” siger 21-årige Fatima fra Albertslund.

Længe har jeg debatteret for minoritetsdanskere, men ikke haft et stort nok talerør

Fatima21 år fra Albertslund

Det er vigtigt for Tuborgfondet at støtte alle unge i at styrke deres stemme

Peter GiacomelloSekretariatschef i Tuborgfondet

Derfor støtter vi

Tuborgfondet vil give flere unge lyst til at deltage og mulighed for at få indflydelse i samfundet. Derfor støtter Tuborgfondet Mino Danmark med 1,6 millioner kroner til aktiviteter, der fremmer minoritetsetniske unge med deltagelse i flere ungefællesskaber.

”Det er vigtigt for Tuborgfondet at støtte alle unge i at styrke deres stemme. Vi har behov for at især unge, som er underrepræsenteret i den offentlige debat, finder fællesskaber og trygge rum, hvor de kan styrke deres demokratiske selvtillid, og hvor unge med minoritetsetnisk baggrund oplever, at deres mening og engagement tæller,” siger Sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Kontaktoplysninger:

Peter Giacomello, Tuborgfondet
pg@tuborgfondet.dk, +45 40282820

Sama Sadat, Mino Danmark
sama@mino.dk, +45 40282820

 

Minoritetsetniske unge mangler fællesskaber

Minoritetsunge trives ofte dårligere end majoritetsunge, og flere føler sig oftere ensomme og udenfor, viser en undersøgelse fra VIVE. En ny millionbevilling skal styrke Mino Danmarks arbejde med at skabe og styrke fællesskaber for minoritetsetniske unge.

ArrowFlere unge skal engagere sig i Operation Dagsværk