For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Carlsberg A/S, Carlsbergfondet og Tuborgfondet har ekstraordinært besluttet at donere 75 millioner kroner til humanitære indsatser

03.03.2022

Nyhed

PRESSEMEDDELELSE:

Som konsekvens af den forfærdelige situation i Ukraine har Carlsberg A/S, Carlsbergfondet og Tuborgfondet ekstraordinært besluttet at donere 75 millioner kroner til humanitære indsatser målrettet ofrene i Ukraine.(opdateret med info om beløb og modtagereorganisationer 17.03.2022)

Indsatsområde

Demokrati

Nødhjælp til Ukraine

Pressemeddelelse

Som konsekvens af den forfærdelige situation i Ukraine har Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, herunder Tuborgfondet, ekstraordinært besluttet at donere 75 millioner kroner til humanitære indsatser målrettet ofrene.

De 75 millioner kroner gives gennem anerkendte, internationale nødhjælpsorganisationers danske afdelinger, herunder Dansk Røde Kors, og har til formål at understøtte organisationernes indsats over for ofrene. Midlerne målrettes både mennesker på flugt samt mennesker, der fortsat opholder sig i Ukraine.

Mens Carlsbergfondet og Tuborgfondet giver 50 millioner kroner, bidrager Carlsberg A/S med 25 millioner kroner til den samlede donation.

Med donationen ønsker Carlsbergfamilien at tage et medansvar for den store humanitære indsats, der allerede nu og i den kommende tid vil være behov for.

”Situationen i Ukraine er aldeles forfærdelig og udvikler sig mere og mere kritisk, som tiden går. I denne helt ekstraordinære situation har vi besluttet at yde et akut bidrag til den humanitære indsats målrettet de mange mennesker, som er ramt,” udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde, professor Majken Schultz.

Om Carlsbergfondet og Tuborgfondet

Carlsbergfondet er en af verdens ældste erhvervsdrivende fonde. Fondet har til formål dels at uddele dividenden fra Carlsbergfondets aktier i Carlsberg A/S til excellent dansk grundforskning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora; dels gennem en bestemmende aktiepost at sikre værdiskabelsen i bryggeriet Carlsberg A/S.

Tuborgfondet er en afdeling under Carlsbergfondet, der har til formål at virke for samfundsgavnlige formål særligt til støtte for dansk erhvervsliv. Tuborgfondet får sine midler fra Carlsbergfondet, og uddelingsmidlerne kommer fra aktieafkastet fra Carlsberg A/S.

 

 

Situationen i Ukraine er aldeles forfærdelig og udvikler sig mere og mere kritisk, som tiden går. I denne helt ekstraordinære situation har vi besluttet at yde et akut bidrag til den humanitære indsats målrettet de mange mennesker, som er ramt.

Professor Majken Schultz.Bestyrelsesforkvinde for Carlsbergfondet

RELATEREDE NYHEDER

11.06.2021Nyhed4,3 mio. kr. til 28 demokratiprojekter