For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet støtter 33 projekter, som skal engagere unge i EU

28.02.2024

Nyhed

Demokrati

Unge skal være rustet endnu bedre til at præge Europas fremtid. Derfor støtter Tuborgfondet nu foreninger og fællesskaber, som vil engagere flere 16-30-årige i EU-politisk debat og fælles samtaler om Europa op til EP-valget den 9. juni. 33 projekter får støtte med godt 3,9 mio. kr. 

Indsatsområde

Demokrati

Pulje

EU-pulje

Den 9. juni 2024 skal vi i Danmark stemme om, hvilke 15 danske kandidater, der skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet de kommende fem år.  Tuborgfondet vil gerne motivere flere unge til at stemme, men EP-valget er også en anledning til at sætte fokus på en række Europarelaterede emner og dagsordener:

”Jeg er vildt glad for de mange ansøgninger, vi har fået, og ikke mindst den spændvidde de repræsenterer. En ny undersøgelse viser, at der virkelig er behov for at få EP-valget på unges radar. For selvom helt unge i Danmark i stigende grad føler sig som europæere, er deres forventning om at stemme tilsyneladende faldende. EU spiller en afgørende rolle for de dagsordener, der fylder i samfundet som klima, fred og social retfærdighed. Derfor er det vigtigt, at vi nu kan støtte en række projekter, som giver hver deres bud på, hvordan vi skaber endnu større engagement hos unge om EU og Europa-Parlamentsvalget,” siger Mathias Findalen, programansvarlig for demokrati i Tuborgfondet.

‘Valgpulje – flere unge stemmer til Europa-Parlamentsvalget’ støtter blandt andet aktiviteter, der styrker unges tillid og øger deres indsigt i det EU-politiske system, skaber flere møder mellem unge politiske kandidater og unge vælgere eller øger mulighederne for, at unge, der føler distance til den Europa-politiske samtale, kommer tættere på den. Mellemfolkeligt Samvirke har f.eks. fået støtte til en valgindsats i Vollsmose, der engagerer underrepræsenterede unge med minoritetsbaggrund i EP-valget.

 

EU spiller en afgørende rolle for de dagsordener, der fylder i samfundet som klima, fred og social retfærdighed

Mathias Findalen Programansvarlig i Tuborgfondet

Med kultur som redskab

Andre projekter bruger kreativitet til at sætte EU på unges dagsorden. Atopos får f.eks. 66.700 kr. til kreative workshops med erhvervsskoleelever. Skoler i Roskilde og København skal samle udsagn og idéer op til valget, som så bygges, snedkereres eller produceres som en æstetisk idétavle af én af de andre medvirkende skoler og efterfølgende udstilles. Og Huset Fundament i Kolding har fået 110.000 kroner til et projekt på spillestedet Pitstop, der vil bruge kultur til at få europapolitik ind i unges hverdag:

”Vi har tidligere arbejdet med vigtige samfundsdagsordener som social inklusion, så politik og EU-engagement er et naturligt næste skridt for os. Emnet bliver så behandlet på en lidt skæv måde og med udgangspunkt i både lokale temaer og internationale perspektiver. I projektet ”Få lige en holdning!” vil vi aktivere unge kunstnere og skabe en ramme, der omfavner unges forhold til politik og EU,” fortæller Anton Thomsen fra foreningen Huset Fundament.

Se en samlet liste over bevillingsmodtagerne her på siden.

Læs om en ny undersøgelse af unges engagement i Europa

Fakta om puljen

Puljen havde deadline for ansøgninger 11. februar 2024, og der kunne søges op til 250.000. 33 projekter har nu fået støtte med godt 3,9 mio. kr. Hvis du stadig brænder inde med en fantastisk idé til at engagere unge i det kommende Europa-Parlamentsvalg, kan du kontakte Mathias Findalen, programansvarlig for demokrati.

Valgpuljen - unge stemmer til Euroaparlamentsvalget

Ungdommens Fællesråd Aarhus

Aarhus

Politologisk Forening, Aarhus Universitet

Aarhus

Danske Gymnaiseelevers Sammenslutning

København

Netavisen Pio

København

Silba - Initiative for Dialogue and Democracy

Roskilde

European Horizons, University of Copenhagen

København

Sex & Samfund

København

Gode Penge

København

Frikirken International Church

Aalborg

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

København

Foreningen INSPIRATORIUM

København

Viborg Ungdomsråd

Viborg

AOF Center Odense

Odense

Bo Trivsel

Horsens

Mellemfolkeligt Samvirke

København

ATOPOS

København

Europæisk Ungdom København

København

Kunstbiografen Øst for Paradis

Aarhus

Kvinderådet

København

Nyt Europa

København

Den Danske Europabevægelse

Frederiksberg

Kulturforeningen Aarhus Volume

Aarhus

Foreningen NORDEN

København

LGBT+ Danmark

København

We Do Democracy

København

Musikforeningen Østersø Sonics

Bornholm

Den Grønne Ungdomsbevægelse

København

Danmarks Grønne Tænketank CONCITO

København

Mino Danmark

København

Huset Fundament

Kolding

SAGA

København

Europæisk Ungdom Fyn

Odense

Tænketanken Frej

København

RELATEREDE NYHEDER

09.11.2023DemokratiNyt fællesskab: Esport Danmark slår et slag for dialog og god digital tone
ArrowDemokrati