For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Nyt Fællesskab: Esport Danmark slår et slag for dialog og god digital tone

09.11.2023

Nyhed

Demokrati

Esport Danmark går til nytår i luften med et nyt digitalt fællesskab, der skal være med til at opretholde den gode tone online og sikre ligestilling i gamingmiljøet. Tuborgfondet støtter projektet, mens det kreative digitale bureau Wednesday Club er ansvarlig for de digitale løsninger på Esport Danmarks Discord-kanal. 

Indsatsområde

Demokrati

Esport Danmark

Læs mere om organisationen Esport Danmark

Danske unge færdes i høj grad i digitale fællesskaber, og for mange er gaming et frirum, hvor de kan slappe af og kommunikere med venner og andre ligesindede. Desværre behandles alle ikke lige i gamingmiljøet. Kvindelige gamere oplever f.eks. ofte chikane i online-spil pga. deres køn. Det har resulteret i, at især flere unge kvinder mister motivationen for deres fritidsinteresse, bruger voice-changers for at lyde som mænd eller anvender mandlige eller kønsneutrale aliasser med henblik på at blive inkluderet på lige fod med mandlige spillere. Den kultur vil det danske esportsforbund, Esport Danmark, Tuborgfondet og Wednesday Club gøre op med for at øge ligestilling i gamingmiljøet.

Derfor er de gået sammen om at skabe et inkluderende og sikkert online-fællesskab, hvor unge kan mødes digitalt på lige vilkår uanset køn og kønsidentitet. Fællesskabet bliver lanceret den 1. januar 2024. men der vil også være andre oplysnings- og dialogaktiviteter.

”Vi vil bane vejen for et fællesskab, hvor alle, uanset køn, kan udfolde og udvikle sig og skabe forbindelser uden at skulle bekymre sig om chikane eller forskelsbehandling – og vi har en forpligtelse til at styrke unges demokratiske dannelse gennem digitale fællesskaber. Vi tror på, at det er gennem samarbejde, uddannelse og en åben dialog, at vi kan skabe positive forandringer og fremme mere lighed i gamingverdenen,” siger Rico Corneliussen, direktør i Esport Danmark.

Tuborgfondet støtter det nye digitale fællesskab med 1,3 millioner kroner:

”Det nye community vil motivere flere unge til at deltage i fællesskaber og samtaler om ligestilling og kønsroller. Vi håber samtidig, at projektet kan rykke nogle af de dårlige vaner, der er opbygget i visse gamingmiljøer, hvor flere oplever stigmatisering og mobning på baggrund af køn og kønsidentitet. Lad os give dialog og nysgerrighed bedre vilkår, så unge får lyst til at deltage,” siger Mathias Findalen, programansvarlig for demokrati i Tuborgfondet.

.

Community på Esport Danmarks Discord-profil

Det digitale fællesskab, eller ”community’et”, som det normalt hedder i gamingmiljøet, vil være at finde på Esport Danmarks Discord-kanal som et selvstændigt community. Discord er en populær kommunikationsplatform på internettet, særligt i gamingmiljøet. Det nye fællesskab vil gennem tæt monitorering fra ansatte og frivillige moderatorer sikre, at fælles værdier om god tone, respekt og inklusion deles blandt brugere. Wednesday Club er ansvarlig for denne del af projektet.

“Med Tuborgfondets visionære tilgang får vi, i samarbejde med Esport Danmark, en helt fantastisk mulighed for at skabe en platform for unge, der kun kommer unge til gode, uden kommercielle interesser. Det er meget unikt, og jeg tror, det er starten på et fællesskab for fremtidige generationer, som vi ikke har set før,” siger Andreas Vejlstrup, partner i Wednesday Club, og fortsætter:

”Derudover kommer vi forhåbentlig også til at se en kommunikationsplatform, der kan hjælpe både nye og nuværende gamere til at navigere i den store digitale verden. Vores projekt er ikke kun vigtigt for gamingmiljøet, men det har også bredere samfundsmæssige konsekvenser, fordi det både fremmer dialog, deltagelse og digital dannelse.”

Lad os give dialog og nysgerrighed bedre vilkår, så unge får lyst til at deltage

Mathias FindalenProgramansvarlig for Demokrati i Tuborgfondet

Vi vil bane vejen for et fællesskab, hvor alle, uanset køn, kan udfolde og udvikle sig og skabe forbindelser uden at skulle bekymre sig om chikane eller forskelsbehandling

Rico CorneliussenDirektør i Esport Danmark

Fysiske fællesskaber på sigt

Foruden det digitale fællesskab vil samarbejdet i 2024 også udmønte sig i to fysiske events, hvor der vil være fokus på digital dannelse og kvinders digitale rettigheder gennem workshops, netværk og talks.

Det er en generel målsætning for projektet, at det digitale fællesskab overføres til fysiske fællesskaber, og at flere unge kvinder bliver en del af de danske esportsforeninger for at kunne indgå i sunde og demokratiske dannende fællesskaber. Der vil i dette henseende blive henvist til Esport Danmarks medlemsforeninger over hele landet, mens Wednesday Club også har et landsdækkende unge-netværk, unge kan drage fordel af.

Kontakt:

Mathias Findalen, programansvarlig i Tuborgfondet mfb@tuborgfondet.dk, 60734347

Rico Corneliussen, Direktør i Esport Danmark, rc@esd.dk

RELATEREDE NYHEDER

03.11.2023DemokratiSAGA får støtte til at styrke unges stemme i samfundet