For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet stemmer på unge: Ny valgpulje skal ruste unge til EU-politik

09.01.2024

Nyhed

Demokrati

Nu kan I søge støtte til aktiviteter, der engagerer flere unge i Europa-politik og øger unges valgdeltagelse ved det kommende EP-valg i sommeren 2024. Der er 5 millioner kroner i puljen, I kan søge op til 250.000 kroner, og der er ansøgningsfrist den 11. februar.

Indsatsområde

Demokrati

Valgpuljen

Læs hvordan du søger om støtte

Valgbus eller workshop? Lokal debataften under åben himmel? Gåtur med argument-stafet? Særlige events for førstegangsvælgere? Der findes mange måder at styrke danske unges engagement i EU, og det kommende EP-valg. Alle ideer er velkomne – så længe de foregår på dansk grund og er for og med unge på 16-30 år.

Den 9. juni 2024 skal vi i Danmark stemme om, hvilke 15 danske kandidater, der skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet de kommende fem år. Tuborgfondet vil gerne motivere flere unge til at stemme, men EP-valget er også en anledning til at sætte fokus på en række af de Europarelaterede emner og dagsordener, som optager unge i dag – fx klima, migration og fordeling af ressourcer.

”Sidste EP-valg viste, at EU fylder mere herhjemme hos unge – f.eks. steg unges valgdeltagelse med ca. 25 procentpoint ift. forrige valg. Dén positive udvikling vil vi gerne understøtte og motivere yderligere, for unge i Danmark skal være rustet endnu bedre til at præge Europas fremtid. Derfor lancerer vi nu en ny pulje til alle, der vil engagere flere unge i EU-politisk debat og fælles samtaler om Europa,” siger Mathias Findalen, programansvarlig for demokrati i Tuborgfondet.

Tuborgfondet kan med den nye pulje fx støtte aktiviteter, der styrker unges tillid og øger deres indsigt i det EU-politiske system, skaber flere møder mellem unge politiske kandidater og unge vælgere eller øger mulighederne for, at unge, der føler distance til den Europa-politiske samtale, kommer tættere på den.

Tuborgfondet mærker en stigende interesse for unges fremtid i Europa og EU-politik. Fondet støttede bl.a. sidste år DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbundet – med at etablere og forankre en ungegruppe, som skal motivere unge til viden om og deltagelse i den danske EU-debat. DEO ung er et fagligt og socialt fællesskab, der pt. består af 32 EU-engagerede unge, der vil gøre EU-debatten mere mangfoldig end i dag:

”Demokrati kræver deltagelse. Når vi kommer rundt i landet på skoler til debat og pop up-arrangementer, oplever vi, at unge har meget på hjerte, når det gælder vigtige samfundsdagsordener som f.eks. klima – men færre brænder stærkt for europapolitik. Vi vil gerne åbne flere unges øjne for, at EU netop spiller en kæmpestor rolle for de globale temaer, de er optagede af”, siger Fatme Chahrour, projektleder for DEO ung.

Unge i Danmark skal være rustet endnu bedre til at præge Europas fremtid

Mathias FindalenProgramansvarlig for demokrati i Tuborgfondet
Læs mere og send en ansøgningArrow Right

Frist for ansøgning den 11. februar 2024

Der er deadline for ansøgninger til Valgpulje – flere unge stemmer til Europaparlamentsvalget den 11. februar 2024. I kan forvente svar på jeres ansøgning senest med udgangen af februar. Valgpulje – flere unge stemmer til EP-valget | Tuborgfondet

RELATEREDE NYHEDER

09.11.2023DemokratiNyt fællesskab: Esport Danmark slår et slag for dialog og god digital tone