For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Verdensmålsmikrolegater til unge med gode idéer

Hvis vi skal nå i mål med Verdensmålene, kræver det en ambitiøs og fælles indsats, hvor startups og den unge generation spiller en nøglerolle. Derfor er Tuborgfondet gået sammen med Fonden for Entreprenørskab om at uddele mikrolegater til unge iværksættere, der ønsker at skabe en bæredygtig forretning med direkte afsæt i Verdensmålene.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationVerdensmålsmikrolegater
År2019
RegionEjlskovsgade 3, 5000 Odense, Danmark
5.000.000MODTAGET BELØB — DKK

Med Verdensmålsmikrolegater som startkapital vil Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab understøtte og give endnu flere unge studerende mod på at kaste sig ud i iværksætteri ved at afprøve nye, bæredygtige forretningsmodeller og starte virksomheder, der skal hjælpe med at indfri Verdensmålene.

Mentorordning skal hjælpe de unge iværksættere på vej
Udover penge fra Verdensmålsmikrolegaterne får de unge også rådgivning og inspiration. Det kommer fra et stærkt mentorkorps af dygtige ledere fra erhvervslivet, der – pro bono – bruger deres tid og erfaringer på at hjælpe de unge talenter på vej. For at både unge kvinder og mænd har afgørende rollemodeller at spejle sig i, består en vigtig del af samarbejdet i at sikre en mere ligelig fordeling mellem kvinder og mænd blandt erhvervsmentorerne.

Fonden for Entreprenørskab gør allerede et stort arbejde for at inspirere de yngre generationer til at vælge iværksættervejen. Ved at uddele mikrolegater til unge talenter, der stadig er under uddannelse, tager vi skridtet videre og bringer risikovillig kapital til en gruppe af innovative unge, som har været oversete i forhold til finansiering. Vi håber, at det giver endnu flere unge lyst til at springe ud som iværksættere – og samtidig være med til at løfte Verdensmålene.Peter Giacomello Sekretariatschef - Tuborgfondet

The Sticher – en symaskine til sår
Siden lanceringen af Verdensmålsmikrolegaterne i 2018 har Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab uddelt over 35 legater til Verdensmålsiværksættere.

Blandt dem, der har modtaget et Verdensmålsmikrolegat, er to medicinstuderende fra Aarhus Universitet, Mads Holbech Esmann og Christine Aarenstrup Daugaard, som i forbindelse med praktik på studiet så et problem med både tidspres og stikskader, når patienter skal syes. Det fødte idéen om en håndholdt symaskine, som giver en nem, hurtig og sikker måde at sy sår sammen på.

Med pengene fra mikrolegatet stiftede de virksomheden Esgaard og udviklede prototypen til ’The Sticher’, som tager udgangspunkt i Verdensmål 3 om sundhed og trivsel for alle.

MicroChange – filtrering af mikroplast på skibe
En anden ung iværksætterduo, der har modtaget et Verdensmålsmikrolegat, er Sarah Persson Hammershøy og Søren Bragt, der begge studerer på SIMAC (Svendborg International Maritime Academy). De vil bidrage til kampen mod plastik i havene, og derfor stiftede de MicroChange.

Her har de skabt et rensningssystem til skibe, der kan filtrere mikroplast fra ballastvand (det vand, som et skib tager ind og lukker ud under sejladsen), så skibene udleder mindre plastik i havene. Ballastvand indeholder brugbart materiale, som udover mikroplast er alger, plankton, tang, fiskerester, salte og meget mere. Ofte refereret til som ”blå biomasse”. Biomassen kan fx anvendes på biogasanlæg, hvor massen indeholder mere energi end flere af de nuværende anvendte typer. På den måde bidrager MicroChanges rensningssystem til hele tre Verdensmål: Bæredygtig energi, Ansvarlig produktion og forbrug samt Livet i havet.

Fakta:
Verdensmålsmikrolegaterne løber fra 2019-2021.

Der uddeles i alt 150 mikrolegater.

Legaterne kan søges af studerende og ph.d.-studerende i Danmark.

Du behøver hverken CVR-nummer eller forretningsplaner for at søge. Bare en god idé, der tager udgangspunkt i et Verdensmål. Så hvis du ligger inde med en god idé, så kan du læse mere og søge her.

 

Læs mere om Tuborgfondets samarbejde med Fonden for Entreprenørskab om Verdensmålsmikrolegaterne, og hvorfor det er vigtigt at engagere unge til at løfte Verdensmålene.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.