For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Unge skal turde at råbe op

30.08.2022

Nyhed

Demokrati

’Opråb’ er et nyt forløb, der skal sikre demokratisk selvtillid blandt 16-23-årige unge fra Nørrebro. Nørrebrobyggerne står bag projektet, og det er finansieret af Tuborgfondet.

Indsatsområde

Demokrati

Ny bevilling skal styrke unges demokratiske selvtillid

Tjek Nørrebrobyggerne ud

Opråb skal styrke unge i at turde deltage i den demokratiske samtale.

”Som samfund har vi en tendens til at tænke unge ned i etablerede systemer, men de unge vi arbejder med, passer ofte ikke ind. Vi har et grundlæggende fokus på demokratisk selvværd, og med den proces det er, når unge opdager og udvikler holdninger til væsentlige emner som fx. ligestilling, maskulinitet, diversitet, seksualitet og racisme,” forklarer projektleder Rola El Dirawi.

 

Som samfund har vi en tendens til at tænke unge ned i etablerede systemer

Rola El DirawiProjektleder hos Nørrebrobyggerne

Unge som rollemodeller

De unge, der er en del af Opråb-forløbene skal agere rollemodeller for andre unge. Håbet er, at de vil rykke ved de rammer og sociale konstruktioner de er omgivet af og dermed inspirere andre unge til at gøre det samme. ”De unge skal betragte sig som en del af det samfund de lever i, samt mærke at de er i stand til at påvirke de systemer, som de føler har opgivet dem”, fortæller Rola El Diwari.

 

Om Nørrebrobyggerne
Nørrebrobyggerne er en boligsociale helhedsplan der dækker elleve boligområder på tværs af indre og ydre Nørrebro. Nørrebrobyggerne arbejder for at give børn, unge og familier de bedst mulige forudsætninger for et godt liv. Helhedsplanen har lang erfaring med at arbejde med mere udsatte borgergruppe og stor erfaring med at engagere og involvere beboere.

Om Tuborgfondet
Tuborgfondet styrker unges muligheder for at realisere deres drømme og idéer sammen med andre unge og få indflydelse på fremtidens bæredygtige samfund. Et af fondets indsatsområder er Demokrati, hvor der er fokus på at skrue op for unges stemme og deltagelse, så den unge generation kan genopfinde og styrke vores demokratiske samfund.

 

 

Kontaktoplysninger:

Nørrebrobyggerne: Rola El Dirawi og Mette Nisgaard Larsen rolro@kab-bolig.dk, mnl@kab-bolig.dk

Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Riedel-Lyngskær, 2073 8076, al@tuborgfondet.dk

Derfor støtter vi

Tuborgfondet støtter Opråb! med 368.000 kr. under indsatsområdet Demokrati. Sekretariatschef Peter Giacomello siger: ”Nørrebrobyggerne vil fremme den demokratiske deltagelse og engagement for en gruppe af unge, som ofte føler sig overset i den demokratiske samtale. Det gør de med fleksible formater og aktiviteter, der i højere grad møder de unge i deres hverdag og på deres præmisser, og med en klar målsætning om at skabe en styrket demokratisk selvtillid for dem.”

ArrowFlere unge skal engagere sig i Operation Dagsværk