For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Gør som andre og få penge til at ta' ordet

23.06.2022

Nyhed

Tuborgfondets pulje Ta’ Ordet er for unge og ungdomsorganisationer som vil engagere sig på eksisterende festivaler og events. Her kan du læse om nogle af dem, der allerede har fået penge fra puljen og blive inspireret til også at sende en ansøgning.

Indsatsområde

Demokrati

Ta' Ordet Pulje

Læs mere om puljen

Demokratiets festdag – skal også være for ungdommen

Grundlovsdag er for mange en dag, hvor man ikke skal i skole eller på arbejde, men dette år havde Ungdomsbureauet inviteret seks unge til at holde tale ved en fest for demokratiet i Demokrati Garagen i Københavns Nordvest kvarter. De unge talere var trænet af Røst, og udover at give unge mikrofonen, var formålet også at bidrage til at styrke de unges demokratiske selvtillid og inspirere andre unge til også at engagere sig.

Demokratifest i Nordjylland

Demokrati og ungeengagement er  ikke forbeholdt storbyerne. På Mariagerfjord Ungdomsskole vil 17-årige Sejla og Clara lave et forsamlingshus for unge på Political festival of Europe. Ta’ Ordet puljen skal hjælpe dem med at få sat ungdommen på scenen, når Rapolitics og Vores Europa gæster den nordjyske ungdomsskoles nye mini demokratifestival og sætter gang i en demokratisk fest.

Sejla og Clara er ikke de eneste i Nordjylland, der ønsker at sætte unge på dagsordenen, for også på Kulturmødet Mors har foreningen Ung Kult fået penge til at lave et ungeområde, hvor ungdommen får ordet. Pengene går til workshops, installationskunst og de mere praktiske anliggender som sceneopsætning, teknik og lyd, alt sammen faciliteret af unge – for unge. Deres drøm er at tage debatten ned i øjenhøjde, og skabe et demokratisk rum for ungdommen på kulturmødet – for som hjernerne bag projektet fra Ung Kult siger: ”Danmarks unge skal løfte i flok, og vi vil løfte højt!”.

De grønne ideer skal spire

Innovation og iværksætterlysten skal fremme den grønne omstilling, når Spir Århus inviterer fire start-ups til at indtage Århus festuge. Her får unge ildsjæle med en god ide mulighed for at pitche deres gode idé foran publikum på Klostertorvet til Århus Festuge. Projektet skal ligesom foreningen bag, bidrage til at få de gode og grønne ideer til at spire – og ikke mindst skabe et sted, hvor de kan gro.

Ta’ ordet – til folkemøderne

En avis skabt af 50 unge fra Københavns Vestegn skal blande sig i debatten på nogle af sommerens største folkemøder, som en del af projektet Turning Tables Danmark. De vil sprede aviserne på blandt andet Folkemødet Bornholm, Kulturmødet Mors og Ungdommens Folkemøde. Her vil de sætte en ny dagsorden, om unge fra de almindelige boligområder, for som de siger: ”Vi er vant til at være forsidestof på aviserne. Men det er altid med forsider, vi ikke kan se os selv i”. Derfor skaber de nu deres egen kreative avis, som de uddeler til deltagerne ved folkemøderne, der samlet set forventes at have over 150.000 besøgende.

Danmarks unge skal løfte i flok, og vi vil løfte højt.

Ung Kult

Hvem kan få penge?

Ta’ Ordet-puljen kan søges af jer, der ønsker at sætte unge på agendaen. I kan få penge til aktiviteter, der bidrager til at styrke unges demokratiske stemme- og selvtillid, som hjælper med at få støvet de ordinære festivalprogrammer lidt af, og sørger for at der ikke kun bliver debatteret om ungdommen – men også med den. Unge skal have en stærkere stemme i samfundet, og med den nye pulje Ta’ Ordet får ungeorganisationer nu mulighed for at få det ved at skabe aktiviteter, workshops, happenings eller andet ved større events og begivenheder i løbet af 2022.

”Vi ønsker at unge bruger landets festivaler, folkemøder og andre større events som en platform til at blive hørt, prøve nye koncepter og formater af, skabe opmærksomhed om et budskab”, siger sekretariatschef Peter Giacomello fra Tuborgfondet.

Ta’ Ordet er en pulje, der støtter 16-30 årige i at lave aktiviteter, der giver unge en stærkere stemme. Formålet med aktiviteterne kan fx være at dele sine budskaber, gøre opmærksom på en sag, rekruttere nye frivillige/medlemmer, afprøve nye koncepter for kommunikation, få en særlig målgruppe i tale eller dele viden inden for et fagområde.

Det med småt

Alle ungefællesskaber eller organisationer med unge som målgrupppe, der arbejder inden for Tuborgfondets indsatsområder. Det betyder, at projekter og aktiviteter skal bidrage til, at unge i fællesskab kan skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid, og at de skal passe ind under et af de fire indsatsområder: unges vej ind i arbejdslivet, unges engagement i klima og den grønne omstilling, unges stemme og indflydelse i samfundet eller unge i rytmisk musik. Det er desuden et krav, at ansøger har et CVR-nummer.

Søg puljen

Ta’ Ordet er åben nu og puljen lukkes først, når de 4 mio. kr. er delt ud. Tuborgfondet behandler løbende ansøgninger, og giver svar inden for en uge.

Læs mere om Ta' OrdetArrow Right
ArrowFlere unge skal engagere sig i Operation Dagsværk