For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Verdensmålsambassadørerne

Fra oplysning til handling, fra målgruppe til frontløbere. I 2025 har vi en kritisk masse af forandringsagenter, som ingen kan komme udenom, når vi siger VM. I engagementsstigen bevæger de unge sig fra at følge og bidrage til ejerskab og lederskab.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationVerdens Bedste Nyheder
År2021
RegionGrønland/Færøerne/Uden for Danmark
5.973.400MODTAGET BELØB — DKKProjektidé

I 2030 står verden overfor en afgørende deadline: Vi skal have nået Verdensmålene, der er en global plan om at skabe en mere bæredygtig og retfærdig fremtid.

Den plan skal et ambitiøst netværk af danske unge nu bidrage til at gøre til virkelighed. Tuborgfondet har netop bevilget knap 6 millioner kroner i støtte til projektet Verdensmålsabassadørerne, som Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd står bag.

Verdensmålsakademiet spreder sig

Projektet bygger videre på succesen og erfaringerne fra Verdensmålsakademiet og et efterhånden syv år gammelt strategisk samarbejde mellem Dansk Ungdoms Fællesråd og VBN om at engagere unge i Verdensmålene. Samtidig bliver projektet nu til i tæt samarbejde med Roskilde Festival Højskole og Ungdomsøen, og når dermed endnu flere unge.

”Det er en stor dag for verdensmålsambassadørerne, og der er brug for dem derude,” siger direktøren for Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen, og fortsætter:

”Unge er absolut afgørende for, at vi alle sammen når Verdensmålene. Derfor vil vi bygge videre på det fællesskab, vi startede med vores tidligere projekt Verdensmålsakademiet. Det er unge, der skal stå i front for den bæredygtige omstilling, og de skal være klædt ordentligt på til opgaven. Det vil denne bevilling virkelig hjælpe med til.”

Unge med forskellige fagligheder skal være med

Verdensmålsambassadørerne kommer fra hele landet med forskellige uddannelsesbaggrunde og forskellige fagligheder. Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd har en målsætning om at nå en divers målgruppe, der både strækker sig fra allerede engagerede til unge, der måske ikke har hørt om Verdensmålene. Derfor sker rekrutteringen blandet andet også gennem Dansk Ungdoms Fællesråds 80 medlemsorganisationer, der både når ud til faglærte unge, unge på erhvervsskoler, unge med handicap og unge med flygtningebaggrund.

”Ungdommen i dag er forandringsagenter, og med netværket Verdensmålsmbassadørene vil en bred og mangfoldig gruppe af unge nu få muligheden for at tage konkret handling på verdensmålene. Det er snart 2030, og vi skal sammen rykke verden i en bedre retning,” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Det er unge, der skal stå i front for den bæredygtige omstilling, og de skal være klædt ordentligt på til opgaven.

Thomas Ravn-PedersenDirektør for Verdens Bedste Nyheder

Derfor støtter vi: En plads ved bordet til de unge

Fremtidens håndværkere, undervisere og ledere i det frivillige foreningsliv og i samfundet bør være stjernerne på banen og ikke tilskuere på tribunen i arbejdet for at nå målene. Ambitionen er, at Verdensmålsambassadørerne bliver en løftestang for, at danske unge får ejerskab over verdens udvikling. Projektet sikrer, at de unge sidder med ved bordet og er til stede, hvor mennesker mødes og meninger brydes.

Den grønne omstilling generelt og danske virksomheder specifikt har både nu og fremover brug for unge, som er engagerede i bæredygtighed og formår at omsætte det til konkret handling. Tuborgfondet støtter både store og små projekter, som styrker unges muligheder for at accelerere den grønne omstilling. Når vi støtter Verdensmålsakademiet med så stor en bevilling, er det fordi, det er et rigtig godt eksempel på et projekt, som giver unge både ny viden og handlemuligheder,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

 

Verdensmaal verdensmaalsakademiet

ArrowGør som andre og ta' ordet