For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Ny iværksætterindsats for ukrainske og danske unge skal skabe grønne forretningsmodeller

05.03.2024

Nyhed

Entreprenørskab

Danske Iværksættere står for en ny iværksætterindsats for ukrainske og danske unge. Indsatsen sker i tæt samarbejde med Ukrainian-Danish Youth House og med støtte fra Tuborgfondet.

Indsatsområde

Entreprenørskab

Danske Iværksættere

Læs mere

Projektet Wavemakers giver mulighed for at danske og ukrainske unge i samarbejde kan skabe grønne forretningsmodeller gennem iværksætteri og forretningsudvikling. Det skal gøre dem i stand til at præge den grønne omstilling og skabe samfundsansvarlig innovation. Wavemakers giver unge fra begge lande mulighed for at samarbejde om at udvikle grønne forretningsmodeller gennem en række forløb, workshops og mentorprogrammer. Det skal give unge mulighed for at lære hinanden at kende, udvikle iværksætterkompetencer og opnå sparring fra erfarne danske og internationale iværksættere til nye løsninger, der også tager højde for sociale aspekter, rettigheder og inklusion.

“Vi tror på, at unge har en vigtig rolle at spille i den grønne omstilling. Gennem Wavemakers vil vi give unge fra begge lande mulighed for at arbejde sammen om at udvikle innovative løsninger, der kan gøre en forskel nu og i fremtiden. De seneste tal fra OECD viser, at særligt unge kan udfylde et vigtigt ‘gap’ i vores samfund. Det gælder ikke blot i det danske samfund, men i hele Europa. Det er derfor også håbet, at denne indsats baner vejen for at flere vil kigge i denne retning også internationalt” siger Peter Kofler, formand hos Danske Iværksættere.

De nye initiativer vil skabe nye muligheder for unge fra begge lande, bidrage til den grønne omstilling og ikke mindst til Ukraines fremtid. Indsatsen løber i 2024 og der bliver mulighed for at deltage over hele landet.

Wavemakers vil understøtte ukrainske og danske unge med grønne forretningsidéer i at lykkes med at skabe forandring gennem at skabe virksomheder.

Mikkel SanderProgramansvarlig, Tuborgfondet

”I fremtiden skal dansk erhvervsliv leve af at udvikle grønne løsninger, og danske virksomheder har derfor brug for unge med nye idéer. Wavemakers vil understøtte ukrainske og danske unge med grønne forretningsidéer i at lykkes med at skabe forandringen gennem at skabe virksomheder. Samtidig får de ukrainske unge viden og færdigheder, så de kompetent kan bidrage til genopbygningen af landet, når krigen forhåbentlig en dag slutter,” siger Mikkel Sander, programansvarlig for entreprenørskab i Tuborgfondet.

Direktør i Ukrainian-Danish Youth House, Julie Arnfred Bojesen, siger:

“Når det handler om at genopbygge et samfund efter en krig, hvor der har været så meget fysisk og mental ødelæggelse, skal der tænkes innovativt. Der er et kæmpe behov for at udvikle nye tanker, som kan løse de mange udfordringer, og her er klimadagsorden en af de helt store. Som en afgørende del af samfundet, er det vigtigt at fremtidens ukrainske og danske forretningsmodeller er en del af løsningen på de sociale, rettighedsbaserede og klimarelaterede udfordringer, vi står overfor, og at de spiller sammen med andre aktører i samfundet, herunder civilsamfundet og foreningslivet.”

For yderligere info:

Johann Svane, Presseansvarlig, Danske Iværksættere

31 46 90 67

Mere om projektet Wavemakers:

● Opstartskonference til april
● 5 iværksætterforløb med 10 moduler i grønne forretningsmodeller og socialt
ansvarlig innovation
● Mentor match og hackathon
● Afslutningskonference til december

RELATEREDE NYHEDER

26.02.2024Arbejdsmarked”Vi drømmer om at skabe de bedste betingelser for unge iværksættere”
27.02.2024Entreprenørskab”For unge der vil forandre verden”