For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

”Vi drømmer om at skabe de bedste betingelser for unge iværksættere”

26.02.2024

Nyhed

Arbejdsmarked

MÅNEDENS DRØMMER: 10 unge iværksættere fik 89.000 kr. i støtte fra Drømmepuljen til en konference i København. Bevillingen gav foreningen Start-ung mulighed for at inspirere og hjælpe andre unge med at opfylde deres drømme om iværksætteri.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Start-Ung

Læs mere om Start-Ung

Siden 2020 har Start-ung skabt en platform og et fællesskab med plads til at drømme stort – foreningen er for unge iværksættere i hele landet. I løbet af de sidste 4 år er det lykkedes for Start-ung at afholde flere events, konferencer og workshops for unge, der mangler netværk og erfaring for at starte deres egne virksomheder og hermed komme tættere på deres iværksætterdrømme. Vi har talt med forperson og medstifter Anton Malling om projektet:

Hvordan fik I ideen til Start-Ung?

Start-ung startede med en mission, jeg havde tilbage i 2020. Jeg ville drikke kaffe med forskellige unge iværksættere for at udvide mit netværk, finde nogen ligesindede unge at sparre – og måske samarbejde – med. Jeg rakte ud til 10 andre unge, og spurgte, om de ikke ville mødes, for at se om vi kunne finde på et fedt projekt at starte sammen. Det blev til en dag med brainstorms på alle mulige projekter … Til sidst fandt vi ud af, at dét som vi havde fået ud af dagen, var noget vi gerne ville give til andre. Nemlig følelsen af at kunne sparre, networke og arbejde sammen med andre unge.

Har I mødt udfordringer i projektet?

En af hovedudfordringerne er tid. Selvom vi er et par stykker på holdet, er Start-ung ikke hovedbeskæftigelsen for nogen af os. Vi har alle vores egne virksomheder, som vi driver ved siden af, og det tager selvfølgelig en del tid. Jeg er dog så heldig at en af mine virksomheder, Bcubator, driver et kontorfælleskab for unge iværksættere, så det giver gode synergier.  Alle i teamet er dog meget motiverede af projektet, og alle sætter tid af til, at vi kan få planlagt nogle fede events. Vi har super spændende aktiviteter planlagt i år, som vi glæder os til at komme i mål med.

Hvilken fremtid drømmer I om?

Vi drømmer om at skabe de bedste betingelser for, at unge iværksættere kan lykkes i Danmark.
Vi tror på, at netværk og fællesskab er en stor del af løsningen, og vi håber, at Start-ung fortsat kan hjælpe med at fremme ungt iværksætteri i Danmark gennem blandt andet støtten fra Tuborgfondet. Vi drømmer om at forsætte med vores events, og forhåbentligt kan vi på sigt skalere vores set up, så vi også kan holde flere events andre steder end i København.

Har I et godt råd til unge iværksættere?

“Pay it forward”. Det skal forstås sådan, at der sjældent kommer noget dårligt ud af at hjælpe andre. Det er også én af de ting, vi ser til vores events. Folk der kommer og gerne deler ud af deres viden, eller hjælper til hos andre, hvor der er behov for det, kommer som regel langt. Netværk er guld værd, og der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe derude, hvis bare man spørger om hjælp.

Paneldebat fra et af Start-Ung events

Læs om DrømmepuljenArrow Right

RELATEREDE NYHEDER

02.10.2023Arbejdsmarked”Lad os skabe bedre rammer for frivilligt arbejde”