For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

”For unge der vil forandre verden”

27.02.2024

Nyhed

Entreprenørskab

Tuborgfondet styrker unges muligheder for i fællesskaber at accelerere den grønne omstilling. Programansvarlig Mikkel Sander fortæller om et vigtigt indsatsområde, og om hvordan han selv holder modet oppe i en tid med mange samtidige miljøkriser.

Indsatsområde

Entreprenørskab - rum for grønne idéer

Søg støtte

For ansøgere

Flere samtidige miljøkriser kalder – mere og mere akut – på nye systemer, ny adfærd, nye teknologier og nye perspektiver på, hvordan vi får sat fart på grøn omstilling, både i hverdagslivet, i virksomheder og på politikernes dagsordenen. Som samfund har vi brug for nye idéer, og unge der vil afprøve grønne forretningsmodeller. Samtidig tager fællesskaber af unge et kæmpe ansvar ved at samle andre om klimadagsorden. Tuborgfondet støtter både grøn innovation og grøn mobilisering – så længe det er med unge i front, som gerne vil forandre verden.

Hvordan skaber Tuborgfondet rum for grønne ideer?

Alle unge vi støtter i indsatsområdet Entreprenørskab – Rum For Grønne Ideer er drevet af vild skabertrang og mod på at forandre status quo. Vores støtte går på to ben, kan man sige. Vi støtter unge, som vil ændre samfundet gennem virksomheder, der skaber grøn innovation og handlekraft – f.eks. har vi et partnerskab med Roskilde Festival, hvor unge bruger festivalen som et grønt laboratorium til at teste nye bæredygtige løsninger. Samtidig støtter vi unge, der gør en forskel gennem et civilt engagement og mobilisering på klimadagsordenen – et eksempel er Klimabevægelsen.

Er der nogle temaer, som fylder mere på dagsordenen i de her år?

Vi har en biodiversitetskrise, som er meget alvorlig – på niveau med klimakrisen – og der er ingen tvivl om, at det er et tema, som fylder meget i de her år. Det er en samfundsudfordring, vi skal løse sammen – og i Tuborgfondet prøver vi så at bidrage både gennem iværksætteri og mobilisering. Vi har f.eks. støttet FLOR, som vil skabe en ung bevægelse for biodiversitet, og Ocean Lab, som arbejder for havets sundhed og mangfoldighed.

Hvad gør du selv for at holde modet oppe i en klimakrisetid?

Jeg prøver, som mange gør det i hverdagen, at handle i overensstemmelse med mine værdier og et ønske om en grønnere fremtid. Det kan være svært, fordi vi lever i et samfund, der ikke altid gør det let at vælge de grønneste løsninger til. Jeg får energi af det fællesskab og den virkelyst, jeg møder hos unge, vi støtter. De gør virkelig en forskel. Du kan møde nogle af dem i en ny film, hvor de fortæller om, hvordan de brænder for klima og biodiversitet på forskellige måder – fx ved at arbejde for mindre tøjspild eller ved at samle unge iværksættere om cirkulær produktion.

Vil du vide mere om Tuborgfondets støtte til grønt iværksætteri, kan du kontakte Mikkel Sander, ms@tuborgfondet.dk eller læse med her 

Mød Tuborgfondet i Aarhus Arrow Right

Mød Tuborgfondet i Aarhus

Vil du høre mere om, hvordan du kan få støtte fra Tuborgfondet – og samtidig være med til at give dit gamle tøj nyt liv? 

Kom til gratis workshop den 19. marts kl. 16-19, hvor Tuborgfondet kommer til Ungdomskulturhuset i Aarhus.

Mød vores programansvarlige Mikkel Sander, som kort vil fortælle om Tuborgfondet, og de fire indsatsområder vi støtter. Derefter faciliterer Trash Girls en Stencil Workshop, hvor du kan upcycle og re-designe tøj med personlige statements.

Du kan også møde Stine Munk Rasmussen, kommunikationsansvarlig i Tuborgfondet, samt Christina Lea Harboe og Dana Alshihaby, vores to studentermedhjælpere i henholdsvis programafdelingen og Kommunikation.

Læs mere og tilmeld dig her: Giv dit gamle tøj nyt liv og mød Tuborgfondet! | Tuborgfondet (nemtilmeld.dk)

RELATEREDE NYHEDER

02.10.2023Arbejdsmarked”Lad os skabe bedre rammer for frivilligt arbejde”