Flere unge skal tage ordet og fyre op under ligestillingsdebatten
02.05.2024
Nyhed
Demokrati
Der er et stykke vej til reel ligestilling i Danmark – og samtidig viser undersøgelser, at der er forskel på kønnene, når det handler om synet på ligestilling. Flere yngre mænd mener, at ligestillingen er gået for langt. Der er derfor mere end nogensinde brug for oplysning, dialog og udveksling af synspunkter. Dansk Kvindesamfund og Tuborgfondet støtter nu unge, der brænder for ligestillingspolitiske emner og ruster dem til fremtidens debat.
Indsatsområde
Demokrati
Dansk kvindesamfund
Læs mereMålet er aktiviteter, der fremmer fællesskab, hvor unge oplever, at deres mening og engagement tæller
Maria Søndergaard Forkvinde i Dansk KvindesamfundMange unge interesserer sig for ligestillingsspørgsmål, men alt for få tror, deres holdninger kan rykke noget i samfundet. Et nyt projekt skal fyre op under unges demokratiske selvtillid og give dem mod på at deltage i debatten.
Mange tror, der er ligestilling i Danmark, men faktisk halter vi efter vores nordiske naboer (Global Gender Gap Report 2023). Unge interesserer sig for, hvordan vi knækker voldtægtskurven og skaber mindre kønsopdelte uddannelser, men alt for mange føler sig ikke hørt eller repræsenteret i samfundsdebatten. Det understøttes også af DUF’s årlige demokratianalyser
“Vi vil give flere unge lyst til at deltage og mulighed for at få indflydelse i debatten om ligestilling. Målet er aktiviteter, der fremmer fællesskab, hvor unge oplever, at deres mening og engagement tæller. Derfor har vi udviklet et projekt, som gennem bl.a. debattræning og lokale ambassadørkorps skal styrke unges demokratiske deltagelse og i sidste ende bidrage til et mere ligestillet samfund“ siger Maria Søndergaard, Forkvinde, Dansk Kvindesamfund.
Civilsamfundet kan i høj grad motivere og anerkende unge så de føler sig mere set og repræsenteret i samfundsdebatten:
“Alt for få unge bruger deres engagement i politisk arbejde – men aktører i civilsamfundet kan være med til at bane vejen ved at skabe rammer, hvor demokratisk selvtillid kan gro og udvikle sig. Derfor er vi glade for at støtte Dansk Kvindesamfunds projekt, der giver plads til, at unge får flere rum til at gå forrest og skabe forandring i ligestillingspolitiske spørgsmål,” siger programansvarlig for demokrati i Tuborgfondet, Mathias Findalen.
Projektet skal gennem events, viden, inspiration og debattræning gribe unges interesse for ligestilling, og skabe rum for fællesskab og engagement. Der etableres et netværk af unge ligestillingsambassadører, der vil skabe debat og igangsætte aktiviteter i lokalmiljøet omkring de spørgsmål, der optager dem. Samtidig skal projektet sikre, at flere unge på tværs af kønsidentitet, geografi, seksualitet samt forskellige socioøkonomiske- og kulturelle baggrunde bliver engageret i ligestillingspolitiske spørgsmål.
Vi er glade for at støtte Dansk Kvindesamfunds projekt, der giver plads til, at unge får flere rum til at gå forrest og skabe forandring i ligestillingspolitiske spørgsmål
Mathias Findalen Programansvarlig, TuborgfondetKontakt:
Anja Radeka, Dansk Kvindesamfund: ar@danskkvindesamfund.dk tlf. 4277 2262
Mathias Findalen, Tuborgfondet: mfb@tuborgfondet.dk tlf. 6073 4347