For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpuljenTa´OrdetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Håndværkerkooperativ vil bane vejen for flere kvinder og kønsminoriteter i byggebranchen

01.02.2022

Nyhed

Arbejdsmarked

projektstøtte

PRESSEMEDDELELSE: Piger og kønsminoriteter udgør det største frafald på erhvervsskoler og i håndværksfag som i forvejen er mandsdominerede. Med støtte fra Tuborgfondet vil  håndværkerkooperativet Log Ladies ændre på det.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Log Ladies

Besøg hjemmesiden

Interessen skal vækkes gennem workshops
For at ændre den skæve kønsfordeling i byggebranchen, vil Log Ladies afholde byggeworkshop, byggefestivaler og skræddersyede byggeforløb for unge kønsminoriteter og kvinder, og vække interessen eller styrke selvtilliden hos disse unge. Med repræsentation og et trygt rum at udfolde sig i, er håbet at dette tiltag vil påvirke optaget af unge kønsminoriteter og kvinder på erhvervsskolernes håndværksuddannelser.

Vejen til en ungdom med ligestilling, ligeværd og lige muligheder for at uddanne og udfolde sig på et mangfoldigt arbejdsmarked skal komme gennem nogen at spejle sig i. Det manglede jeg selv på både skoleforløb og på lærepladsen.
– Laura Klakk, Log Ladies

Rapporter dokumenterer problemerne
Manglen på diversitet i byggeriet er veldokumenteret. De sidste 10 år har andelen af kvindelige håndværkere i byggebranchen ligget på kun 4%. Rapporter fra Institut for Menneskerettigheder dokumenterer, at uddannelsesvejledere ubevidst præsenterer kønstraditionelle valg for de unge, ud fra egne forestillinger om køn og uddannelse, med det resultat at mange unge kvinder, transpersoner eller ikke-binære aldrig bliver opfordret til at blive håndværkere. En anden analyse peger på, at ens køn er udslagsgivende for trivsel, når man udgør minoritetskønnet på en erhvervsuddannelse.

Millionbeløb fra Tuborgfondet
Tuborgfondet har med indsatsområdet ’Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv’ fokus på, at endnu flere unge får en god start på arbejdsmarkedet. Fondet støtter aktiviteter, der ruster unge til at bringe deres kompetencer og interesser i spil for at fremme indgangen til arbejdslivet.

Log Ladies adresserer et samfundsproblem, som vi i Tuborgfondet gerne vil være med til at finde løsninger på. Vi har brug for, at flere unge uanset kønsidentitet vælger håndværkerfagene. Derfor støtter vi Log Ladies.
– Peter Giacomello, sekretariatschef Tuborgfondet

 

Log Ladies

Log Ladies adresserer et samfundsproblem, som vi i Tuborgfondet gerne vil være med til at finde løsninger på. Vi har brug for, at flere unge uanset kønsidentitet vælger håndværkerfagene. Derfor støtter vi Log Ladies.

Peter GiacomelloSekretariatschef - Tuborgfondet

Fakta om projektet
• Med midler fra Tuborgfondet vil Log Ladies i løbet af de næste to år afvikle og afprøve forskellige workshopformer
• Målet er på sigt at have det koncept og den brugergruppe, der skal til for at drive Log Ladies fremadrettet og dermed være et bæredygtigt initiativ for fremme af ligestilling
• Log Ladies har modtaget 2.259.000 kr. fra Tuborgfondet
• Projektet løber i to år og går i gang den 1. februar 2022

Om Tuborgfondet
Tuborgfondet støtter unges muligheder for sammen at udleve deres drømme, så unge kan skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid til gavn for samfundet og dansk erhvervsliv. Hvert år uddeler fondet ca. 60 mio. kr.

For mere info eller interview
Kommunikationsansvarlig i Tuborgfondet
Anni Riedel-Lyngskær, M: 20738076 – al@tuborgfondet.dk

RELATEREDE NYHEDER

08.02.2022Kreative ErhvervMusikfællesskab vil tiltrække flere unge kvinder