For ansøgere
Ta´OrdetDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Folkemødet og Tuborgfondet vil mobilisere bornholmske unge

11.06.2019

Nyhed

En donation på en million kroner over tre år fra Tuborgfondet muliggør, at Foreningen Folkemødet kan søsætte et ambitiøst program målrettet unge på Bornholm

Foreningsnavn

Folkemødet

Forenings hjemmeside

Ambitionen er at styrke den næste generation af frivillige på Bornholm markant; ikke kun relateret til Folkemødet, men til hele det bornholmske foreningsliv. Målet er at engagere lokale unge i Folkemødet og demokratiet og give de unge konkrete værktøjer til at skabe og udvikle egne projekter.

Støtten fra Tuborgfondet betyder, at Foreningen Folkemødet kan udvikle sig til andet og mere end Folkemødet i uge 24 i Allinge. Direktør i Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm, udtaler:
”Bevillingen fra Tuborgfondet gør det muligt for os at udvikle Folkemødet og tænke større end blot uge 24 i Allinge. Vi får nu en unik mulighed for – over tid – at opbygge en frivillighedskultur som har Folkemødet som platform, men som samtidig skal være startskuddet til nye projekter på Bornholm, som de unge mennesker har udtænkt”

 

Bevillingen fra Tuborgfondet gør det muligt for os at udvikle Folkemødet og tænke større end blot uge 24 i Allinge

Mads Akselbo Holmdirektør - Foreningen Folkemødet

Et samarbejde på hele Bornholm
Foreningen Folkemødet har en ambition om at engagere flere lokale frivillige og ønsker i samarbejde med Tuborgfondet at sætte et særligt fokus på de lokale unge. Efter dialog med en række aktører på Bornholm, tager man nu dette skridt, som en del af en større indsats på frivillighedsområdet på Bornholm.

Rammerne og indholdet udvikles i et samarbejde mellem en gruppe unge Bornholmere og dygtige folk indenfor en bred vifte af brancher og med stor erfaring indenfor kultur- og erhvervslivet. Dette bliver startskuddet og fundamentet til et 3-årigt projekt. Den første workshop har lige fundet sted, hvor en række potentielle samarbejdspartnere videreudviklede projektet.

Tuborgfondet glæder sig over at være med til at støtte Folkemødet i at engagere lokale unge.
”Tuborgfondet ønsker at bidrage til at flere unge engagerer sig i at udvikle demokratiet og samfundet i det hele taget. Derfor er vi begejstrede for, at Foreningen Folkemødet nu tager initiativ til at inddrage lokale unge i at udvikle Folkemødet. Ideen bag Folkemødet er uovertruffen, og vi ser frem til at følge dette næste skridt, hvor de bornholmske unge får en unik mulighed for at sætte deres præg på Folkemødet,” siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Støtte fra Tuborgfondet betyder også gode rammer for frivillige under Folkemødet
Som resultat af Tuborgfondets støtte i 2018 blev Volunteer Village oprettet, som i løbet af Folkemødeugen blev et naturligt samlingspunkt for alle frivillige. Et sted, hvor de kunne trække sig tilbage, hænge ud og slappe af. Volunteer Village skabte således den gode oplevelse og det fællesskab, som frivillighed på Folkemødet skal være og vil takket være Tuborgfondet igen i år være at finde på Folkemødet.

For yderligere kommentarer, kontakt venligst Mads Akselbo Holm, direktør i Foreningen Folkemødet – 3070 1439 / mads@folkemoedet.dk
Caroline Brandt, projektleder frivillighed Foreningen Folkemødet / caroline@folkemoedet.dk
Tuborgfondet: Anni Lyngskær, kommunikationsansvarlig: 2073 8076 / al@jhline.dk