For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Skal jeres faglige fællesskab også have støtte?

13.11.2023

Nyhed

Arbejdsmarked

En elektrisk racerbil, case competitions, en konference om AI – eller noget helt fjerde? Tuborgfondet støtter elever og studerende der går sammen i faglige netværk og fællesskaber.

Indsatsområde

Arbejdsmarked - fra ungdomsliv til arbejdsliv

Læs mere om indsatsområdet

Arbejdsmarked

Vi ved, at skiftet fra ungdomslivet til den professionelle verden kan være en jungle, og det kan være udfordrende at finde sin rette hylde. Derfor støtter vi elever og studerendes faglige fællesskaber, for det er her, der skabes netværk, ny viden og her mange får konkret erfaring og kan omsætte teori til virkelighed. I år har vi støttet en lang række initiativer drevet af studerende på ingeniøruddannelser, medicin, medie, business, tech og mange flere.

 

 

Der bliver delt viden til højre og venstre og på tværs af årgange. Ikke kun i forhold til ting angående bilen, men også generel viden i forhold til kurser på uddannelserne.

Daniel Sylvester JeppesenTeamleder AAU Racing

Fællesskabet High5Girls giver unge kvinder adgang til konferencer om AI og tech

Alle taler om kunstig intelligens, men hvordan sikrer vi diversitet og etik, når robotter overtager opgaver, som før var varetaget af mennesker? Gabriella Angela Morote studerer Menneskeorienteret Kunstig Intelligens på DTU, og så er hun frivillig i organisationen High5Girls, som Tuborgfondet støtter.

I torsdags deltog hun sammen med andre studerende og engagerede i High5Girls i konferencen RoboInsights – Diversity & Insights. Det var en oplevelse, som gav stof til eftertanke og ny inspiration – ikke mindst til det speciale, hun snart skal i gang med, som netop handler om at sikre fairness og gennemsigtighed i udviklingen af billedgenkendelsesværktøjer.

”Ofte virker ansigtsgenkendelsesalgoritmer langt bedre på midaldrende mænd med lys hud, end på folk med andre demografiske faktorer, hvilket er problematisk, når ansigtsgenkendelsesalgoritmer allerede er i brug i samfundet, f.eks. i Englands retshåndhævelse,” forklarer Gabriella.

De bygger en racerbil og et fællesskab

På Aalborg Universitet er en gruppe af studerende fra forskellige studier gået sammen i et fagligt fællesskab, de kalder AAU Racing. De er netop begyndt at bygge næste generation af en racerbil, der kører på el.

Drømmen er at bygge en bil, der kan konkurrere med studerende rundt om i Europa. Yderligere er målet med holdet at give medlemmerne rig mulighed for at eksperimentere og opnå læring, som går udover det, der er en del af uddannelserne.

Udover den tekniske læring der kommer i forbindelse med design og produktion af bilerne, får medlemmerne også kompetencer inden for projektplanlægning, samarbejde på tværs af fag.

Daniel Sylvester Jeppesen er teamleder, og han er overbevist om, at fællesskabet både er med til at dygtiggøre og fastholde de studerende.
”Der bliver delt viden til højre og venstre og på tværs af årgange. Ikke kun i forhold til ting angående bilen, men også generel viden i forhold til kurser på uddannelserne osv. Så dem på højre semestre kan hjælpe dem, der lige er startet. Jeg er overbevist om, at dem der går på holdet kommer nemmere igennem deres uddannelse pga. det fantastiske fællesskab”

AAU Racing har søgt Tuborgfondets Drømmepulje og modtaget 100.000 kr. til projektet.

Ansøg op til 100.000 kr. i DrømmepuljenArrow Right

AAU Racing - fremtidens elracerbil

100.000 kr.

International Business Case Competition (CBS)

30.000 kr.

Late Lecture - Oplæg på danske universiteter

65.000 kr.

Klassiske Studiers Fagråd ved Aarhus Universitet

10.000 kr.

Polit Finance - Karriereaften med oplæg

20.500

Lærlinge for bæredygtighed

MOS studenterforening - Virksomhedsbesøg til Mariagerfjord Vand

6.746 kr.

SATS Aalborg - Kursus i præhospitale situationer

50.000 kr.

AU Dolphins Racing Team

50.000 kr.

Emmilie Joy er aktiv i Lærlinge for Bæredygtighed

I kan søge støtte fra Tuborgfondet til jeres faglige fællesskab

I kan fx søge Drømmepuljen til projekter under 100.000 kroner og få svar indenfor en uge.

Læs mere om drømmepuljen her.

Til større projekter over 100.000 kroner kan I søge projektstøtte.

Læs mere om projektstøtte her.

Tuborgfondet lancerer løbende nye puljer. Tilmeld dig Tuborgfondets nyhedsbrev, og hold øje med, om der er noget for jer.

RELATEREDE NYHEDER

31.10.2023EntreprenørskabUnge ildsjæle genopretter havets liv
31.10.2023Entreprenørskab5 gode råd til det bæredygtige event

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv opdateret med nye puljer, jobmuligheder og events.

ArrowTuborgfondet støtter SheCanPlay