For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Unge ildsjæle genopretter havets liv

31.10.2023

Nyhed

Entreprenørskab

MÅNEDENS DRØMMER: Projektkoordinator Emma Juvik deler et indblik i Os om havets arbejde med at samle skrald og plante ålegræs til fordel for et bedre havmiljø og fortæller om fællesskabet, udfordringer med fundraising og giver gode råd til at komme i gang med et projekt.

Indsatsområde

Entreprenørskab

Læs mere om Os om Havet

Læs om Os om havet

Hvad er det bedste ved jeres fællesskab?

Emma: Vores interne fællesskab er fyldt med passionerede mennesker, der bruger deres fritid på at organisere events. Vi deler den samme interesse for havet, mange af os dykker, så vi oplever jo havet på første hold. Og hvis vi ikke gør noget, hvem skal så gøre det?

Og så er det jo en kæmpe motivation, når der dukker over 100 mennesker op for at deltage i en clean up event.

 

Hvad er den største udfordring for ‘Os om Havet’?

Den sværeste udfordring er at skaffe økonomiske ressourcer og håndtere det administrative arbejde ved at have en forening. At skaffe lønmidler er især udfordrende.

 

Har du råd til andre unge, der ønsker at starte et projekt?

Først og fremmest: gør det! Og find nogen af gøre det sammen med fra starten af. Allier dig med folk med forskellige kompetencer. Søg råd fra folk, der har prøvet at starte en forening eller søge fonde. Det var vi ikke særlig gode til i starten, vi skulle lige lære, at vi ikke behøvede at opfinde det hele fra starten af. Og man kan jo også ringe til jer i Tuborgfondet og få hjælp.
Og så: giv aldrig op!

 

Hvordan har Tuborgfondets støtte påvirket jeres organisation?

Uden Tuborgfondets støtte ville vi ikke have kunnet gennemføre alle de events, vi har haft. Uden jeres støtte ville der være mere skrald i havene og mindre ålegræs.

Først og fremmest: gør det! Og find nogen at gøre det sammen med fra starten af.

Emma Projektkoordinator Os om havet
Læs om DrømmepuljenArrow Right

Faktaboks: Om ‘Os om Havet’

• Grundlagt: 2017 af tre biologistuderende. Mange af medlemmerne er biologistuderende, men der er også folk med mange andre baggrunde som jurister, økonomistuderende, og som har det fælles, at de dykker.

• Formål: Kæmper for et sundt havmiljø gennem indsamling af affald, formidling af viden om havets tilstand. Og mobiliserer frivillige borgere til udplantning af ålegræs

 Aktiviteter:

  • Affaldsindsamling: 70% af havets affald synker til bunden. Under events mobiliserer organisationen fridykkere, kajakroere, SUP-boarders og dykkere for at indsamle skraldet.
  • Affaldshåndtering: Indsamlet affald vejes, sorteres og registreres i en database, så både de og omverden kan følge med i, hvor meget skrald Os om havet fjerner fra de danske have.
  • Miljøforbedring: Udover affaldsindsamling arbejder de med at plante ålegræs. Ålegræs binder næringsstoffer, fjerner kvælstof fra havet, forhindrer algevækst, og fungerer samtidig som skjulested for fisk og yngel.

Os om havet har modtaget støtte fra Tuborgfondets Drømmepulje flere gange.

 

 

RELATEREDE NYHEDER

28.09.2023EntreprenørskabDrømmen om et pedaldrevet fællesskab