For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet støtter Klimapsykologisk Ungdomsforening: “En tiltrængt håndsrækning til en klimabekymret ungdom”

12.04.2024

Nyhed

Entreprenørskab

Klimapsykologisk Ungdomsforening annoncerer en betydningsfuld milepæl i deres kamp mod klimaforandringerne og for unges trivsel: modtagelsen af støtte på knap 2 millioner kroner fra Tuborgfondet. Bevillingen muliggør realiseringen af foreningens vision om at nå ud til tusindvis af klimabekymrede unge og forstærke trivsel og engagement i den grønne bevægelse.

Indsatsområde

Entreprenørskab

Klimapsykologisk Ungdomsforening

Læs mere

Klimapsykologisk Ungdomsforening lancerer i dag deres ambitiøse 3-årige projekt ‘Handlekraftige Unge i Klimakrisens Tidsalder’. Med Tuborgfondets støtte vil foreningen arbejde målrettet på at hjælpe klimabekymrede unge med at omsætte følelser af afmagt til vedvarende klimahandling.

Stifterne af foreningen, Lea Wiggen og Ida Fjellerup Hansen, tror på, at deres terapeutiske indgangsvinkel kan nå ud til mange unge, der føler sig alene om deres klimabekymringer og ikke ved hvordan de skal håndtere et så stort og uoverskueligt problem som klimakrisen.

Ifølge Klimapsykologisk Ungdomsforening er det afgørende at anerkende de unges bekymringer som sunde og ansvarsfulde reaktioner i en krisesituation. De mener, at tendensen til at kalde bekymringerne ‘klimaangst’, giver reaktionerne en irrationel og patologisk klang, som er det stik modsatte af, hvad de unge har brug for:

“Vi ved, at der er mange unge i Danmark, hvis liv påvirkes af klimabekymringer. 1 ud af 5 unge mellem 12 og 30 år påvirkes faktisk så meget, at de oplever uro og angst i hverdagen. Samtidig siger mange unge, der opsøger os, at de troede, at de var helt alene om bekymringerne, fordi de aldrig havde talt om det med nogen, før de fandt vores tilbud. Det er jo en skam, fordi ensomhed og stigmatisering kun forværrer bekymringerne, og gør, at mange føler sig forkerte,” siger Lea Wiggen.

Hun refererer til en undersøgelse, der blev udført af Kraka-Deloitte sidste år. Den samme undersøgelse viste også, at 1 ud af 4 danske kvinder mellem 20 og 30 år overvejer ikke at få børn på grund af klimakrisen. Samtidigt siger hun, at disse tal på ingen måde samsvarer med, hvor mange unge der er engageret i grønne handlingsfælleskaber, og at dette er bekymrende:

“Vi ved fra forskningen, at klimahandling er den mest effektive måde at håndtere klimabekymringer, og at fællesskaber er afgørende for at styrke håbet om fremtiden. Derfor er det bekymrende, at tallene for hvor mange der er bekymrede, er så markant højere end tallene for unge engagerede i kampen.“

Der er brug for at støtte op om unge, som er bekymrede og engagerede i klimasagen

Mikkel SanderProgramansvarlig, Tuborgfondet

Hjælp til aktivister, der brænder ud

Udover at hjælpe klimabekymrede unge, vil Klimapsykologisk Ungdomsforening også hjælpe de unge der allerede er engagerede i klimadagsordenen:

“Rigtig mange aktivister er stressede, udbrændte og oplever ofte at blive nedgjort i forbindelse med deres aktivisme. Derudover siger statistikkerne, at halvdelen af de aktivister, der brænder ud, aldrig kommer tilbage til aktivismen og det dertilhørende fællesskab igen. Derfor er vi enormt glade for, at vi med midlerne fra Tuborgfondet har fået muligheden for at tilbyde gratis gruppeterapi og anti-burnout-seminarer til de mange hårdtarbejdende og omsorgsfulde aktivister,” siger Ida Fjellerup Hansen.

Mikkel Sander, programansvarlig i Tuborgfondet, håber, at projektet vil give et langtidsholdbart ungeengagement i klimasagen.

”Klimakrisen er desværre ikke løst med et trylleslag over de næste par år. Det er det lange seje træk. Derfor er der brug for at støtte op om unge, som er bekymrede og engagerede i klimasagen. Vi synes også, det er et vigtigt element i projektet, at Klimapsykologisk Ungdomsforening tager på sig at opkvalificere de eksisterende grønne NGOer til at arbejde med klimapsykologi ift. deres medarbejdere og frivillige. På den måde kan de skabe et langvarigt engagement. Vi glæder os til at følge projektet.”

Med støtten fra Tuborgfondet kan Klimapsykologisk Ungdomsforening opskalere antallet af gruppeforløb og workshops samt øge kvaliteten af deres tilbud. Lea Wiggen og Ida Fjellerup Hansen ser frem til at starte implementeringen af deres projekt, som de håber, vil bidrage til trivsel, håb og handlemod for de enkelte unge og den grønne omstilling i det hele taget.

For yderligere info:

Lea Wiggen, Klimapsykologisk Ungdomsforening

53 84 00 64

Mikkel Sander, programansvarlig i Tuborgfondet

mks@tuborgfondet.dk

RELATEREDE NYHEDER

05.03.2024EntreprenørskabNy iværksætterindsats for ukrainske og danske unge skal skabe grønne forretningsmodeller
27.02.2024Entreprenørskab”For unge der vil forandre verden”