For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tre millioner kroner til at genopbygge livemusikken

04.11.2020

Nyhed

Tuborgfondet Musikhjælp åbner for ny pulje målrettet spillesteder. Der kan søges op til 250.000 kr. til aktiviteter og projekter, som bringer livemusikken tilbage til publikum – bedre end da branchen lukkede ned pga. COVID-19-pandemien.

Foreningsnavn

Ny pulje

Forenings hjemmeside

Build Back Live Music Better

I dag åbner Tuborgfondet Musikhjælp for en pulje, der skal give spillestederne og livemusikken bedre muligheder for at komme stærkt tilbage efter et usædvanligt hårdt år.
Tusindvis af koncerter er blevet aflyst, og koncertbranchens omsætning har været gået helt i stå. En langsom genåbning er i gang, og det giver anledning til at tænke nyt for at skabe bedre rammer og vilkår for den rytmiske musiks vækstlag fremover.

“Build Back Better” er et koncept, hvor katastrofale situationer bruges som anledning til at genopbygge bedre og stærkere, end før katastrofen indtræf. Dette er grundtanken i Tuborgfondets pulje, der skal bringe live-musikken tilbage til publikum.

Puljen er i forlængelse af strategien
Tuborgfondet har i september offentliggjort en femårig strategi, hvor det overordnede formål er at give unge muligheder for at skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid. Tuborgfondet støtter projekter inden for fire indsatsområder, og et af indsatsområderne er ”Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik”. Her vil fondet give unge mulighed for bedre rammer og vilkår i musikken, og det er også afsættet for den nye pulje.

Spillestederne kan søge til mange forskellige typer af aktiviteter og projekter. Det kan eksempelvis være at afprøve nye forretningsmodeller eller koncertformater. Det kan også være projekter, der søger at modvirke sexisme i livemusikken eller som forøger diversiteten – både på og bag scenen.

Sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello er begejstret for, at fondet kan spille en rolle i genopbygningen af livemusikken.
”Tuborgfondet har i en lang årrække støttet den danske livescene, og med vores nye indsatsområde slår vi fast, at Tuborgfondet fortsat er en væsentlig spiller på området. Derfor skal vi selvfølgelig også bidrage i en situation som denne, hvor branchen er mere presset end nogen sinde,” siger han.

Fakta:
• Der er åbent for ansøgninger fra d. 4. november til den 30. november 2020 kl. 14:00.
• Der er i alt afsat tre mio. kr. i puljen, og der kan søges op til 250.000 kr.
• Der skal søges online via Tuborgfondets ansøgningsskema.

Tuborgfondet har i en lang årrække støttet den danske livescene, og med vores nye indsatsområde slår vi fast, at Tuborgfondet fortsat er en væsentlig spiller på området.

Peter GiacomelloSekretariatschef - Tuborgfondet

ArrowDJ & Producer Academy Denmark