For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Platform og netværk for livemusikkens kvinder

Non-profit organisationen Women in Live Music vil skabe et europæisk netværk for kvinder indenfor livemusik og inspirere unge kvinder til at prøve kræfter med branchen. Tuborgfondet har indgået et samarbejde med WILM og bidraget til opstart af Live Sound Summer Camp og opbygning af organisationen.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeKreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik
OrganisationWomen in Live Music
År2017
RegionØsterdalsgade, København, Danmark
100.000MODTAGET BELØB — DKK

Women in Live Music er en digital platform, der udbyder workshops, netværksmøder, summer camps og mere til. Målgruppen er alle kvinder, der er aktive indenfor produktion i livemusik – også branchens kommende generationer. Desuden arbejder WILM med et særligt fokus på at inddrage kvinder med minoritetsbaggrund fra hele Europa i netværket.

Dalende diversitet i livemusikken
WILM arbejder på baggrund af en stor, dokumenteret mangel på kvinder i livemusik i Europa, og særligt med øje for det tekniske område, hvor kvinder stort set ikke er repræsenteret. Samtidig vil organisationen være dét fællesskab og netværk, som branchens nuværende kvindelige teknikere allerede savner. Sidst henvender WILM sig til unge piger, der drømmer om at arbejde med livemusik, men ikke ved hvor de skal gå hen for at komme i gang. Er man nysgerrig, kan man følge med organisationens Facebook-side her.

Træn din teknik
WILM tilbyder på sigt intro-workshops til unge piger, som gerne vil prøve kræfter med musikproduktioner og teknik. Organisationen satser desuden på at lave en Live Sound Summer Camps for 15-18-årige piger i samarbejde med en større dansk festival. Meningen er, at denne camp skal målrettes tekniske skoler, gymnasier, efterskoler, ungdomsinstitutioner, ungdomsorganisationer, musikskoler osv. Visionen er, at campen bliver et årligt tilbagevendende tiltag, der på sigt kan udbredes til andre festivaler rundt om i Europa.

Stærke kvinder
Den daglige drift af WILM varetages af et hold af seje kvinder, fordelt rundt om i Europa der til dagligt arbejder som teknikere, manager’s og lignende i den europæiske musikbranche.

Projektet opdateres løbende.  

ArrowHUN SOLO – LIVE 8. MARTS