For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

10 unge drømme om fremtidens arbejdsliv

27.02.2024

Nyhed

Arbejdsmarked

I december afholdt Tuborgfondet en workshop for unge og unge-organisationer om fremtidens arbejdsmarked – vi har her samlet 10 drømme om fremtidens arbejdsliv, som kom frem i løbet af eventet.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Se visuel opsamling fra eventet

Collager om Fremtidens Arbejdsliv

På en workshop i december samlede vi i Tuborgfondet unge til en fælles samtale om fremtidens arbejdsmarked og arbejdsliv. Hvordan går man på arbejde i fremtiden? Ingen ved, hvordan vores arbejdsmarked ser ud om 30-40 år, men en række tendenser vil helt sikkert påvirke det: Mere digitalisering og AI, øget globalisering, større fleksibilitet, styrket diversitet og krav til grøn omstilling. Bliver der behov for nye kompetencer og måder at gå fra ungdomsliv til arbejdsliv?

Perspektiver på planetens fremtid

Til eventet talte unge blandt andet om et behov for mere omsorg og fleksibilitet i et langt arbejdsliv. De gav os vigtige perspektiver på planetens fremtid og et bæredygtigt arbejdsliv – og desuden fik de sat ord på, at det er nødvendigt med gode vilkår for iværksætteri, fokus på teknologiske muligheder og faldgruber samt mere plads til diversitet. Blandt meget andet.

Til at kickstarte idéudviklingen fik vi tre forskellige input til inspiration. Mette Susgaard fra Den Grønne Ungdomsbevægelse talte om et arbejdsliv, hvor klimahandling er et ufravigeligt krav, når hun ser på en potentiel arbejdsgiver. Maja Louise Sørensen fra Flexwerker gav stemme til et arbejdsliv, hvor omsorg for mennesket er i centrum, mens chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Laura Friberg kom med et samfundsperspektiv: for hvordan sikrer vi, at der også fortsat bliver råd til velfærd?

Vi har samlet 10 drømme om fremtidens arbejdsliv, der blev formuleret i Huset i Magstræde, som du kan se til højre – og du kan også se et visuelt sammenkog af de mange input vi fik på aftenen.

Strategisk indsatsområde

Med indsatsområdet Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv ønsker vi i Tuborgfondet at give flere unge en god start på arbejdslivet. Det gør vi ved at støtte initiativer og aktiviteter, der giver unge mulighed for at bidrage og få vigtige erfaringer og kompetencer. Og det var også på den baggrund, vi arrangerede workshoppen – for at kickstarte en samtale, som vi meget gerne vil fortsætte sammen med jer.

For yderligere information
Kontakt Pernille Brems, pb@tuborgfondet.dk
Programansvarlig for Arbejdsmarked

Vil du læse mere?

Hvordan tager vi fælles ansvar for kloden – også på arbejde?
I udgivelsen Retfærdig Naturbevarelse præsenterer Den Grønne Ungdomsbevægelse 10 utopiske visioner for et samfund i harmoni med de planetære grænser, ny økologisk bevidsthed, og en række helhedsorienterede politiske krav, der skal bane vejen for en grøn retfærdig fremtid

Hvad er demokratiske virksomheder?
I magasinet Kooperativer fra FLEXWERKER kan du læse mere om, hvordan, man kan organisere arbejdspladser demokratisk.

Hvordan får vi råd til velfærd i fremtiden?
I rapporten et arbejdsmarked i forandring fra KL kan du læse en forandringsanalyse, der skal ses som første trin i processen med at imødegå nogle af de fundamentale udfordringer, kommunerne står overfor – herunder manglen på arbejdskraft.

 

RELATEREDE NYHEDER

18.12.2023ArbejdsmarkedThe Soulfuls vil bane vejen for mere diversitet i den kreative branche