For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

The Soulfuls vil bane vejen for mere diversitet i den kreative branche

18.12.2023

Nyhed

Arbejdsmarked

Der skal være lige muligheder for alle kvinder på arbejdsmarkedet – uanset etnisk og kulturel baggrund. Det er formålet med foreningen The Soulfuls, der nu får støtte af Tuborgfondet til at sætte turbo på et 3-årigt mentorprogram ‘Dreamers and Doers’. Programmet vil bygge bro mellem unge kvinder og den kreative branche. Målet er at fremme en ny fortælling om ligestilling, der sikrer underrepræsenterede unge kvinder lige muligheder i erhvervslivet.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Om Nørrebrobyggerne

Læs om Soulfuls program

’Dreamers and Doers’ skal skabe flere meningsfulde muligheder for den næste generation af unge kvinder uanset baggrund. Både til gavn for de unge kvinder, men også erhvervs- og kulturlivet, som længe har arbejdet med intentionen om en mere divers arbejdsstyrke og et inkluderende arbejdsmiljø. The Soulfuls 3-årige program skal kort sagt være med til at ændre narrativet om, hvem der har talent, og hvem der kan få foden indenfor. Programmet er støttet af Tuborgfondet.

Behovet bakkes op af en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder. Rapporten undersøger minoritetsetniske personers oplevelser af diskrimination i Danmark. Ifølge rapporten har 48 % af dem, der har sendt en ansøgning (job, oplæring, bolig og bank), oplevet at få et afslag på grund af deres etniske baggrund.

Fra barriere til karriere i den kreative branche

‘Dreamers and doers’-programmet vil skabe nye muligheder og ringe i vandet på samfundsplan gennem relationer, synlighed, dialog og netværk. Ansvaret for at ændre arbejdskulturer og menneskesyn er en stor opgave at tage på sine skuldre, men ikke desto mindre er det, hvad The Soulfuls håber på. Indtil videre har 80 mentorer og mentees været i forløb sammen, og det har udvidet deres netværk, jobmuligheder og synlighed. Og i begyndelsen af 2024 lyder startskuddet til en ny og større runde.

I tre år og i perioder på seks måneder skal mentorer og mentees (18-30 år) mødes i et ligeværdigt mentorprogram. Programmet går begge veje (reverse mentoring): mentorerne giver netværk, viden og synlighed til de unge mentees, og de unge giver viden og perspektiver tilbage. Sammen skal de se hinanden i øjnene og takle de barrierer, der er for unge WOC (Women of Color), når de drømmer om en karriere i den kreative branche.

”Vi skal ændre måden vi opfatter kvalifikationer på. Måden vi ser på hinanden. Alt for mange diskrimineres, bevidst og ubevidst, og det er ikke bare et problem for den enkelte kvinde, men også et paradoks i forhold til den mangel på arbejdskraft, som store dele af erhvervs-Danmark står over for,” siger Aram Ostadian-Binai, grundlægger og CEO, The Soulfuls, og fortsætter:

”Det kræver, at der arbejdes meget mere med inklusion, og at vi gør det på en ny måde. Dette initiativ skal ses som en mulighed for erhvervslivet til at forstå nye potentielle markedssegmenter, kunder og mest af alt talent. Det handler ikke kun om køn, men også om baggrund og etnicitet. Arbejdsgiverne skal forstå kvinder og deres perspektiver, så unge trives, og på den måde får den kreative branche og kulturlivet glæde af alt det, de kan.”

Med ’Dreamers and Doers’ skal der skabes meningsfulde muligheder for den næste generation af unge kvinder uanset deres baggrund.

“Vi er på en mission for at bane vejen for en fri, fair og inkluderende fremtid, hvor der er plads til alle stemmer. Samarbejdet med Tuborgfondet er stort for os. Der er en utrolig talentmasse, der venter på at blive anerkendt, og vi tror fuldt og fast på, at samarbejdet vil kunne muliggøre det,” siger Poornima Luthra, forperson for The Soulfuls.

Vi er på en mission for at bane vejen for en fri, fair og inkluderende fremtid, hvor der er plads til alle stemmer

Poornima Luthraforperson for The Soulfuls

Diversitet må ikke bare være noget, man taler om

I alliance med de kreative brancher og kulturlivet er ambitionen at skabe et mere innovativt samfund, hvor diversitet ikke bare er noget man taler om, men noget man agerer på. En enkel måde at booste innovation på er at øge arbejdsstyrkens mangfoldighed – at udvide spektret af erfaringer og perspektiver.

“Der er en ubalance i, hvem der får muligheder. Det er ofte mere afgørende, hvem du kender end hvilke kompetencer og uddannelser, du har. Den kreative branche reflekterer kun i mindre grad samfundets kulturelle diversitet, men det nye program kan være med til at ændre på dette, ” siger Aram Ostadian-Binai

Tuborgfondet støtter unges vej fra ungdomsliv til arbejdsliv, og The Soulfuls har fået 3,45 mio. kr til
mentorforløbet ’Dreamers and Doers’:

”Det er vigtigt for et levende arbejdsmarked, at unge har mulighed for at byde ind med deres
kompetencer og viden. Vi tror på, at mentorprogrammet ‘Dreamers and Doers’ vil styrke unges
muligheder for at få en god start på arbejdslivet – og at indsatsen kan være med til at skabe mere
inkluderende arbejdsfællesskaber. Vi glæder os til at følge projektet,” siger Pernille Brems,
programansvarlig for Arbejdsmarked i Tuborgfondet.

RELATEREDE NYHEDER

30.01.2023ArbejdsmarkedEngagerede unge skal fastholde nye elever på erhvervsuddannelserne