For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tre millioner kroner til trængte spillesteder

16.12.2020

Nyhed

Selvom de fleste spillesteder lige nu er lukket helt ned, er der alligevel noget at glæde sig til for danske musikelskere. Tuborgfondet Musikhjælp afslutter 2020 med at sende 3,2 mio. kr. afsted til i alt 29 danske spillesteder og koncertarrangører, og pengene skal bruges til at komme endnu stærkere tilbage end før Corona.

Foreningsnavn

Pressemeddelelse

Forenings hjemmeside

Fælles for bevillingsmodtagerne gælder, at de har søgt Tuborgfondets pulje Build Live Music Back Better. Her har spillestederne kunne søge til aktiviteter, koncerter og projekter, der skal genstarte spillestederne endnu bedre end før Coronaepidemien.

’Build Back Better’ er et koncept, hvor katastrofale situationer bruges som anledning til at genopbygge bedre og stærkere, end før katastrofen indtræf. Dette er grundtanken i puljen, der modtog i alt 58 ansøgninger.
”Vi har valgt de ansøgere ud, som bedst formår at udfordre og udvikle live-musikken, og som formår at inddrage unge og tænke bæredygtighed ind i deres aktiviteter,” fortæller sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Og der er mange gode og nye idéer, som skal prøves af, når spillestederne begynder at åbne igen. For eksempel vil frivillige i De Studerendes Hus i Aarhus kombinere viden og musik i et nyt koncertformat. I stedet for at have en opvarmningsmusiker vil der i stedet for være en forsker, som formidler et interessant emne, inden bandet går på for at give koncert.

Mere bæredygtighed på vej
Et andet Aarhus-spillested, nemlig Train, vil reducere deres CO2 aftryk og sætte en række initiativer i gang, som på sigt skal gøre Train mere bæredygtigt.
”Vi står for rigtig meget aktivitet. Vi er storforbrugere af lys og lyd og samler mange mennesker. Derfor er det relevant, at vi ser på, hvilket klimaaftryk vi sætter, fortæller Carsten V. Nielsen, der er spillestedsleder på Train. Ambitionen er efterfølgende at inspirere andre spillesteder til at gå samme vej.
”Vi glæder os meget til at kunne sætte fokus på bæredygtighed, og vi kommer til at dele resultaterne, for vi håber, at flere spillesteder vil gå samme vej,” siger han.

Unge i rollen som koncertarrangører
På den anden side af Storebælt, på STARS i Vordingborg har spillestedet fået penge til at udvikle og rekruttere nye unge frivillige. Med initiativet Young Sounds giver spillestedet unge mulighed for at booke og afvikle koncerter. Men Corona har stort set taget livet af Young Sounds.
”De unge, der er startet på HTX og gymnasiet i år, aner ikke at Young Sounds eksisterer, for hverken de ældre elever eller vi har haft mulighed for at fortælle dem om muligheden. Derfor kræver det en ekstra indsats at få Young Sounds tilbage igen, fortæller spillestedsleder Simon Sandfeld.

Med indsatsområdet Kreative Erhverv – vækstlaget i rytmisk musik har Tuborgfondet sat sig for at bane vejen for nye talenter, så musikerhvervet fortsat fornyer sig og forbliver relevant.

Vi står for rigtig meget aktivitet. Vi er storforbrugere af lys og lyd og samler mange mennesker. Derfor er det relevant, at vi ser på, hvilket klimaaftryk vi sætter

Carsten V. NielsenSpillestedsleder - Train

Fakta
I alt 29 spillesteder og koncertarrangører over hele Danmark modtager en bevilling.

Den mindste bevilling er på 18.000 kr. og de største på 250.000 kr.
I alt uddeles der 3.218.862 kr.

Puljen kunne søges i november 2020 af spillesteder og koncertarrangører i hele Danmark, som arbejder med den rytmiske musiks vækstlag og har unge som målgruppe.

Yderligere info:

Train, Aarhus
Spillestedsleder Carsten V. Nielsen, mobil 40294017

STARS, Vordingborg
Spillestedsleder Simon Sandfeld, mobil 26479737

Tuborgfondet
Sekretariatschef Peter Giacomello, mobil 40282820

 

ArrowDansk Live - Diversitet i livemusikken