For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Mod en mere mangfoldig musikbranche

Med et nyt, ambitiøst projekt sætter brancheorganisationen Dansk Live i samarbejde med Tuborgfondet fokus på talentudvikling og diversitet i den danske livemusik.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeKreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik
OrganisationDansk Live
År2018
RegionVækstfabrikken Lydens Hus, Gammel Kongevej, København V, Danmark
1.036.875MODTAGET BELØB — DKKta_ordet

Med talentprogram for unge musikere, debatmøder og andre aktiviteter skal indsatsen:

  • Skabe debat og sætte diversitet i musikken på dagsordenen.
  • Styrke talentudvikling af unge talenter inden for musikbranchen.
  • Bidrage til vidensdeling og udvikling i hele musikbranchen i retning af større mangfoldighed og diversitet.

Fakta
Projektet er initieret af Dansk Live og er en del af en større og længerevarende indsats for en mere mangfoldig musikbranche, som organisationen siden 2016 har haft fokus på. Sammen med en række andre musikorganisationer søsatte Dansk Live en undersøgelse af kønsbalancen hos en række musikorganisationer. Undersøgelsen viste en stor skævhed på mange områder. Indsatsen vil arbejde med diversitet indenfor køn, etnicitet, alder og geografi.

 

 

”Tuborgfondet støtter hvert år masser af spillesteder og foreninger med nyt lydudstyr, fordi vi tror på, at der opstår masser af fællesskaber netop gennem musik. Men der er en skæv fordeling i musikbranchen. Derfor vil vi sammen med Dansk Live arbejde for en mere mangfoldig musikverden. Og det gælder både foran- og bagved scenen.”

Anne-Marie SkovDirektør - Tuborgfondet

Om Dansk Live
Dansk Live er en interesseorganisation for spillesteder og festivaler i Danmark. Organisationen samler livearrangører fra hele landet, arrangerer seminarer, kurser og konferencer, der sikrer aktivitet og udvikling i musikbranchen. Dansk Live leverer sparring til politikere, faglige organisationer, myndigheder og andre
relevante aktører i samfundet

Aktiviteterne finder sted i løbet af 2018 og Live Talent forløber i efteråret 2018. Følg med på Dansk Lives platforme for info om indhold og tilmelding. Casen opdateres løbende.

Billederne er taget af fotograf Søren Rajcyk for Dansk Live.

ArrowFuture Female Sounds - MONTHLY MIX