For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

4,96 mio. kr. til talerskolen Røst

17.02.2023

Nyhed

Demokrati

PRESSEMEDDELELSE: Talerskolen Røst får støtte fra Tuborgfondet til at udvikle organisationen, så flere unge kan få indflydelse i samfundet.

Indsatsområde

Demokrati

Talerskole for unge

Besøg Røsts hjemmeside

Siden 2016 har talerskolen Røst arbejdet for at give unge mod til at tage ordet og skrive og holde personlige taler, så de kan dele deres tanker, oplevelser og holdninger.

Med støtte fra Tuborgfondet kan Røst nu fortsætte arbejdet for at styrke unges retoriske evner de kommende tre år samtidig med, at talerskolen som organisation styrkes, så Røst også fremover kan give unge redskaber til at bruge deres stemme. Og det er der brug for.

Flere unge skal turde sige deres mening

Undersøgelser viser nemlig, at danske unge mangler demokratisk selvtillid og tro på, at de kan gøre en forskel. Unge afholder sig også i høj grad fra at deltage i online-debatter på grund af den hårde tone.

“Ved at give unge gode oplevelser med at tage ordet foran andre i en respektfuld ramme tror vi på, at vi kan øge deres retoriske og demokratiske selvtillid,” siger Røst-ansvarlig fra Ungdomsbureauet, Martin Fehr Therkildsen, som er uddannet retoriker.
“Vi plejer at sige, at de unge, der deltager på vores talerskoleforløb og holder taler ved Røst-events, vokser 10 cm. Der sker noget i os, når vi får en god oplevelse med at tage ordet og føler os hørt. Talerne tager den gode oplevelse på talerstolen med videre, så den er med dem næste gang, de skal tage ordet – om det så er privat, på studiet, på job eller i offentligheden,” uddyber Martin Fehr Therkildsen.

En af de unge, der har deltaget i et talerforløb er Emily Olander Christiansen, og det har øget hendes selvtillid, og gjort, at hun er blevet bedre til at sætte ord på de problemer, hun synes, der er i verden.
“Røst har gjort, at jeg har fundet min egen stemme, står ved mine holdninger og står op for mig selv,” lyder den tidligere elev på talerskolen.

Røst har gjort, at jeg står ved mine holdninger

Emily Olander ChristiansenTidligere elev på talerskolen Røst

Derfor støtter vi

Tuborgfondet støtter med godt 4,96, og forventer at Røst vil stå som en stærkere organisation, når projektstøtten slutter om tre år.

Tuborgfondet tror på, at hver generation skal genopfinde demokratiet, og at unge er med til at gøre demokratiet levende og stærkt. Derfor er det også nødvendigt at styrke unges muligheder for at få indflydelse og engagere sig i samfundsdebatter.
“Røst har udviklet et stærkt format, hvor unge finder mod til at tage ordet og dele med deres holdninger i taler. Jeg ser derfor frem til at følge Røst udvikle sig som organisation,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

 

Talerskole i nye formater

Røst er drevet i et tæt samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet, og med en bevilling fra Tuborgfondet på 4.960.000 kr. over de næste tre år, bliver det nu muligt at udvikle Røst både organisatorisk og økonomisk, så talerskolen også fremover kan støtte unge i at tage ordet og tage del i den offentlige samtale.

Røst vil i løbet af projektperioden både udvikle eksisterende formater, som et talerskoleforløb for unge, men også prøve nye muligheder af, bl.a. nogle åbne aftenarrangementer kaldet Røst Moduler. Man kan tage et enkelt modul eller komme til fire moduler på et år. Her kan alle interesserede blive klogere på talens kraft og potentiale og lære mere om fx argumentation, stemmebrug eller at håndtere nervøsitet.

 

 

 

 

ArrowMino Danmark