For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Alternative Fashion Week 2022

Vores ambitioner er at fremme befolkningens viden om disse sociale og miljømæssigt ubæredygtige tendenser, og vise folk, at der er et alternativ i form af de bæredygtige designere og brands der bliver fremvist til showet.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationAlternative Fashion Week CPH
År2022
Hjemmeside
RegionRegion Hovedstaden (inkl. Bornholm)
100.000MODTAGET BELØB — DKKDrømmepulje

De sætter Slow fashion og upcycling på catwalken og bagved kulisserne er fokus på anti-tøjspild, arbejdsforhold og diversitet i modebranchen. Til Alternative Fashion Week og Tekstilrevolutionens  modeuge er søgelysets spotlight på at skabe en platform for en mere bæredygtig og inkluderende modebranche, og derved ændre på ikke blot modeugens præmisser, men også modebranchens vilkår. Et projekt for både erhvervslivet i modebranchen, men også et projekt der søger at skabe et alternativ for forbrugeren, som søger mere bæredygtige forbrugsalternativer.

“Vi skaber et fællesskab hvor Slow Fashion står øverst på dagsordenen, hvor det skabende håndværk ikke er outsourcet til inhumane sweatshops, men hvor produkterne er produceret i dit eget nabolag med kærlighed og dygtige hænder. Med dette projekt tilbyder vi en platform for Danmarks små, skabende designere og kunsthåndværkere, hvor de kan præsentere deres bud på bæredygtig mode, samt få mødt deres potentielle kunder face to face,” lyder det fra hjernerne bag projektet.

Derudover er der som led i projektet et marked, hvor designerne kan præsentere og sælge deres produkter, og promovere deres brands.

Om projektet

Fra den 6. til den 7. august 2021 løb Alternative Fashion Week CPH af stablen for første gang. Med udgangspunkt i slow fashion, vil de unge bag gøre København til verdens hovedstad for bæredygtigt design.

Alternative Fashion Week CPH er dels en platform for Danmarks små, skabende designere og kunsthåndværkere, hvor de kan præsentere deres bud på bæredygtig mode, og dels et modeshow opført som et interaktivt performanceteater, hvor forskellige beklædningsdele fortæller historien.

Tuborgfondet har støttet Alternative Fashion Week CPH med 35.000 kr.

Med dette projekt tilbyder vi en platform for Danmarks små, skabende designere og kunsthåndværkere, hvor de kan præsentere deres bud på bæredygtig mode, samt få mødt deres potentielle kunder face to face.

Alternative Fashion Week CPH

Derfor støtter vi

I følge Tuborgfondet når et samfund aldrig længere, end ungdommen drømmer, og et erhvervsliv når aldrig længere end næste generations handlekraft, mod og evne til at tænke nyt – og det er netop derfor fondet støtter unge mellem 16 og 30 år.

Tuborgfondets sekretariatschef Peter Giacomello fortæller:

Vi vil være med til at realisere unges idérigdom, så de kan accelerere og udvikle nye – og nødvendige – bæredygtige principper. Den danske ungdom er helt unik. Den er fyldt med stor passion, fornuft og fællesskab. De drømmer om en mere bæredygtig modeindustri, og den drøm vil vi være med til at indfri.”

ArrowRE:WAIR: Ind med det gamle – ud med det nye