For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

A Circular Lab

Målet er, at om fem år har vores indsats og partnerskab inspireret og hjulpet en unge-generation til at vise vejen til en mere bæredygtig og cirkulær levevis.

Fotokredit Johanne Teglgård Olsen Roskilde fotos
Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationFonden Roskilde Festival
År2020
RegionRegion Sjælland
7.565.000MODTAGET BELØB — DKKProjektidé

Om projektet

Med 130.000 beboere kan Roskilde Festival sammenlignes med en større by, og midlertidigheden gør festivalsamfundet til en ganske unik platform til at teste nye bæredygtige løsninger, som også kan forplante sig, når det igen bliver hverdag.

Roskilde Festival og Tuborgfondet indgår nu i et partnerskab om Det grønne laboratorium.

Gennem de næste fem år får mindst 200 unge iværksættere mulighed for at vise vejen og udvikle fremtidens grønne og cirkulære løsninger.

Målet er, at om fem år, har laboratoriet inspireret og skabt rammerne for at en ungegeneration kan vise vejen til en mere bæredygtig fremtid.

Samtidig får iværksætterne systematisk adgang til viden, fagligt netværk, andre virksomheder og mulige investorer, som kan løfte deres løsninger videre og skabe et stærkere forretningsgrundlag for, at løsningerne kan etablere sig på markedet.

Dermed er ambitionen at skabe Danmarks førende laboratorium for bæredygtig adfærd, der breder sig til konkret forandring i samfundet, og hvor unge iværksættere løbende tester nye grønne løsninger og forretningsmodeller.

”Vi har et ansvar for at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen og inspirere kommende generationer til en mere bæredygtig adfærd. Først og fremmest kan vi hjælpe fremtidens grønne iværksættere på vej ved at skabe rammer, hvor de kan udfordre og teste deres konkrete løsninger i et fleksibelt og kæmpemæssigt laboratorium fyldt med mennesker og muligheder. Fremtidens grønne løsninger skal i høj grad komme fra unge selv, så vores ambition er at give den næste generation af iværksættere større indflydelse og flere muligheder,” siger administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup.

Først og fremmest kan vi hjælpe fremtidens grønne iværksættere på vej ved at skabe rammer, hvor de kan udfordre og teste deres konkrete løsninger i et fleksibelt og kæmpemæssigt laboratorium fyldt med mennesker og muligheder.

Signe LopdrupAdministrerende direktør, Roskilde Festival

Derfor støtter vi

”Når vi indgår i et partnerskab med Roskilde Festival og markerer det med vores største bevilling i 2020, er det fordi, det er vores ambition, at vi sammen kan skabe rammerne for, at unge kan sætte dagsordenen for en bæredygtig fremtid, og at vi kan lykkes med at rykke ved danskernes adfærd,” siger sekretariatschef for Tuborg Fondet Peter Giacomello

Særligt om denne støtte

Det Grønne Laboratorium er et 5-årigt partnerskab mellem Roskilde Festival og Tuborgfondet og kører hele året og er ikke afhængig af, hvilken form Roskilde Festival 2021 får.

Tuborgfondet har bevilliget 7.565.000 kr. til Det Grønne Laboratorium. Det er fondets største bevilling i 2020.

Målsætninger med Det Cirkulære Laboratorium

  • At unge festivaldeltagere mellem 16-30 år reducerer deres affald på campingområderne på Roskilde Festival med 50%.
  • At de 40.000 deltagere, der hvert år kommer i kontakt med løsninger i ‘Det grønne laboratorium’ tager bæredygtig adfærd med sig ud i samfundet efter festivalen.
  • At teste minimum 200 grønne cirkulære idéer fra unge entreprenører på bl.a. Roskilde Festival over de næste fem år.
  • At opbygge et fysisk cirkulært område på festivalen (camping) der besøges af mindst 9.000 festivaldeltagere og 1.000 repræsentanter fra erhvervslivet hvert år. Der bliver koblet følgeforskning til Det Grønne Laboratorium og der vil blive udgivet mindst tre videnskabelige artikler. Der vil undervejs blive samlet viden, ‘best practices’ og udviklet metoder, som bidrager til mere bæredygtig adfærd i Danmark.
  • Det grønne Laboratorium skal udvikle digitale mødeformater, hvor Roskilde Festivals 135.000 deltagere kan deltage og bidrage. Ligesom 10.000 unikke brugere – fra borgere til repræsentanter fra NGOer og erhvervslivet også får adgang til Det Grønne Laboratorium