For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Ny pulje: Musikkens Frivillige

22.03.2023

Nyhed

Kreative Erhverv

musik

PRESSEMEDDELELSE: Tuborgfondet Musikhjælp præsenterer: Musikkens frivillige – en ny pulje, der skal styrke unges frivillige engagement i musikfællesskaber. PULJEN ER LUKKET FOR ANSØGNINGER

Indsatsområde

Kreative Erhverv

Styrk musikkens frivillige

Musikkens Frivillige

Tuborgfondet har afsat 4 mio. kr. i 2023 til at styrke frivilligheden i landets musikfællesskaber. Der kan søges op til 250.000 kr., og puljen åbner for ansøgninger i dag.

Når spillesteder og festivaler mangler frivillige, bliver det til en dårligere oplevelse for de mange dygtige unge musikalske talenter, som i høj grad får værdifuld erfaring fra vækstlagsscenerne. Musikfællesskaber er afhængige af engagerede frivillige til at sørge for f.eks. booking, koncertafvikling, og god lys og lyd, som alt sammen bidrager til at artisten, såvel som publikum får en god oplevelse.

”Frivillige er rygraden i mange af landets musikfællesskaber. De ville simpelthen ikke eksisterer uden. Derfor går vi nu ind og bakker op om netop musikkens frivillige,” siger Mikkel Sander, der er programansvarlig i Tuborgfondet.

4 mio. kr. i puljen

Med Tuborgfondets nye pulje ’Musikkens Frivillige’ kan musikfællesskaber søge op til 250.000 kroner til at styrke frivillighed. Puljen er på i alt 4 millioner kroner, og puljen kører af to omgange. Første runde af puljen åbner for ansøgninger i dag, og der er deadline den 30. april 2023.
Efter sommerferien åbner puljen for ansøgninger til anden runde.

Corona har nulstillet frivilligheden

Efter covid har musikkens fællesskaber, der arbejder med vækstlaget i den rytmiske musik, haft svært ved at tiltrække og fastholde unge frivillige. I denne pulje kan der f.eks. søges til kompetenceudvikling af frivillige, vidensdeling af nye metoder eller en rekrutteringskampagne som vil styrke frivilligheden

”Vi hører igen og igen at frivilligheden har svære kår, både fra civilsamfundet og fra musikkens organisationer, konstaterer Mikkel Sander.

Frivillige er rygraden i mange af landets musikfællesskaber

Mikkel SanderProgramansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet
Læs mere om puljenArrow Right

Unge frivillige på spillestedet STARS i Vordingborg. Fotograf Mathias A. Aaby

Kontaktoplysninger:

Mikkel Sander, programansvarlig i Tuborgfondet
mks@tuborgfondet,dk

Anni Riedel-Lyngskær, kommunikationsansvarlig i Tuborgfondet
al@tuborgfondet.dk og +45 20738076

 

ArrowFlere unge skal engagere sig i Operation Dagsværk