For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Mentorordning og praktik skal hjælpe unge i uddannelse eller job

07.09.2023

Nyhed

Arbejdsmarked

Foreningen Settlementet Vesterbro i København har netop modtaget en bevilling fra Tuborgfondet til udvikling af metoder, som er målrettet unge i beskæftigelsesindsats.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Mere om Foreningen Settlementet

Læs mere om Settlementet

Ifølge Reformkommissionen er der ca. 47.000 unge i alderen 15-24 år, som hverken er i job eller uddannelse. Det svarer til 7 % af landets unge, og andelen har været stabil siden 2011. For at de unge i denne gruppe skal kunne udleve deres fremtidsdrømme, er det nødvendigt at møde dem med en indsats i øjenhøjde. Der er brug for at tænke nyt og differentieret.

Netop dét er udgangspunktet for en ny unge-indsats i Settlementet, som med mentorordninger og praktik i de socioøkonomiske butikker i Saxogade på Vesterbro vil styrke unges handlekraft, så de kommer i uddannelse og job.

Mere handlekraft i et trygt miljø

Projektet ’Fra ensomhed til handlekraft’ skal hjælpe unge i uddannelse og job. Indsatsen bygger videre på Settlementets knapt 40-årige erfaring med at sikre arbejde og uddannelse til mennesker i social udsathed. Det metodiske fundament er bl.a ugentlige mentorsamtaler, praktik i en af Settlementets ni socialøkonomiske butikker i Saxogade og det helt rigtige praktikmatch i én af de 100 virksomheder, Settlementet samarbejder med. Et match, der ofte følger til senere ansættelse.

”Vi ved, hvor meget det betyder for unge at komme ind i fællesskabet i Saxogades ni forskellige socialøkonomiske butikker. Her kan de prøve deres kræfter af og udvikle sig i et trygt miljø og i tæt dialog med Settlementets mentorer. Og de ved, de altid har et fællesskab, de kan vende tilbage til,” siger Vibeke Vinther, forstander i Settlementet.

Tuborgfondet støtter unge og organisationer, der styrker unges muligheder for sammen at udleve deres drømme og handlekraft til gavn for samfundet:

”Settlementet har gjort en kæmpe forskel på Vesterbro gennem mange år – foreningen har vist, at de har fingeren på pulsen, når det handler om metode, og at de samtidig ved, hvad der virker i hverdagen for den enkelte. Vi er glade for at støtte indsatsen, der gennem faglighed, fællesskab og en skræddersyet indsats vil gøre en forskel for rigtig mange unge,” siger Pernille Brems, programansvarlig for arbejdsmarked i Tuborgfondet.

Settlementet Vesterbro vil i løbet af projektperioden indsamle viden og data, som andre kan lade sig inspirere af.

Her kan unge prøve deres kræfter af og udvikle sig i et trygt miljø og i tæt dialog med Settlementets mentorer

Vibeke Vintherforstander i Settlementet

Vi er glade for at støtte indsatsen, der gennem faglighed, fællesskab og en skræddersyet indsats vil gøre en forskel for rigtig mange unge

Pernille Brems Programansvarlig for Arbejdsmarked i Tuborgfondet

For yderligere info:

Settlementet: Julie Takla Helsted, julie.takla@settlementet.dk, 41 12 69 27 Presseansvarlig

Tuborgfondet: Pernille Brems, Pb@tuborgfondet.dk, Programansvarlig

 

FAKTA om Settlementet og ungeprojektet:

  • Settlementet har eksisteret siden 1911
  • Settlementet råder over 100 frivillige og 63 ansatte
  • Mere end 1.500 borgere opnår hvert år konkrete sociale forandringer i kraft af længere forløb i et af Settlementets tilbud
  • Saxogade, som er verdens eneste socialøkonomiske handelsgade, skaber arbejdspladser for unge og voksne, der deltager i Settlementets beskæftigelsesforløb
  • Ungeprojektet strækker sig over 3 år (2023-2026)
  • Målet er, at 75 unge finder deres rette plads i form af uddannelse og/eller job.

 

ArrowArbejdsmarked - fra ungdomsliv til arbejdsliv