For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Nyt millionprojekt skal fremme lysten til iværksaetteri blandt erhvervsuddannede

04.05.2023

Nyhed

Arbejdsmarked

PRESSEMEDDELELSE: Med 2,45 millioner kroner i ryggen skal Fonden for Entreprenørskab over de næste to år gøre erhvervsuddannelserne klogere på, hvordan eleverne finder gnisten til at blive iværksættere. Størstedelen af beløbet er en donation fra Tuborgfondet.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Inkubationsmiljøer til erhvervsuddannelserne

Fonden for Entreprenørskab

Fremtidens arbejdsmarked kræver mere end nogensinde unge, der kan skabe virksomheder, forandre gamle rutiner og på andre måder gøre en forskel i de brancher eller det arbejdsmiljø, de havner i efter endt uddannelse.

De erhvervsuddannede, praksisorienterede dimittender har en hovedrolle i forandringsprocessen og derfor skal et nyt projekt ”Inkubationsmiljøer til erhvervsuddannelserne” gøre uddannelser, brancher og politikere klogere på, hvordan man bedst fremmer netop de innovative kompetencer hos eleverne på landets erhvervsuddannelser og hjælper dem med at gøre deres kreative, entreprenørielle idéer til virkelighed.

Projektet har et budget på 2,45 millioner kroner, hvoraf 1,9 millioner kroner er doneret af Tuborgfondet.

Tre pilotprojekter

I første omgang bliver tre pilotprojekter søsat hos Next Uddannelse København, Media College Denmark i Viborg og Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster, CELF, som får hver op til 270.000 kroner til nye inkubationsinitiativer. Dernæst evaluerer man på erfaringerne og laver en række anbefalinger til resten af landets erhvervsuddannelser.

Hos Next, som rummer mange uddannelser og har en lang tradition for entreprenørskabsundervisning, skal i første omgang tømrere og frisører uddannes til forandringsagenter. I Viborg skal fotografer, webudviklere og film- og tv produktionsteknikere have et tættere bånd til den allerede eksisterende visuelle industri i byen, mens CELF vil skabe kreative ”legepladser”, der indbyder til nytænkning og kreativitet, og opgradere lærernes kompetencer til at undervise i de innovative processer.
Elever på Bygge- og anlæg samt de merkantile uddannelser vil her være de første til at mærke forandringerne.

Det er første gang, vi har så stærkt fokus på inkubationsmiljøer på erhvervsuddannelserne, så for os er det her projekt også spændende læring

Christian VintergaardCEO Fonden for Entreprenørskab

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab hjælper skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

 

Vi synes, det er vigtigt, at unge får mulighed for at afprøve iværksætteridéer

Peter GiacomelloSekretariatschef Tuborgfondet

Anbefalinger til alle i 2025

Fonden for Entreprenørskab driver projektet og vil på baggrund af alle pilotprojekterne om to år lave en anbefaling til landets erhvervsuddannelser.
– Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, vi i forvejen har med erhvervsuddannelserne, og som vi nu vil bringe til et nyt niveau. Vi vil gerne være med til at afprøve, hvad erhvervsuddannelserne kan i forhold til det praktiske iværksætteri og derefter opsamle erfaringer, som kan komme andre til gode. Det er første gang, vi har så stærkt fokus på inkubationsmiljøer på erhvervsuddannelserne, så for os er det her projekt også spændende læring, siger direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard.

Det hele lader sig kun gøre, fordi Tuborgfondet har stort fokus på dansk erhverv og på at støtte udviklingen af unges forandringspotentiale, entreprenørånd og erhvervskompetencer og har støttet projektet med 1,9 millioner kroner.
– Med dette initiativ skaber Fonden for Entreprenørskab gode rammer for, at unge på erhvervsskoler kan gå sammen om at udvikle og afprøve potentialet i deres iværksætteridéer. Vi synes, det er vigtigt, at unge får mulighed for at afprøve iværksætteridéer og derigennem opnå nye kompetencer og bidrage med nye løsninger og produkter til gavn for hele samfundet, og måske også selv får modet til at prøve idéen af i virkeligheden,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

 

 

 

 

Foto: Claus Lillevang

For yderligere info:

Fonden for Entreprenørskab : CEO Christian Vintergaard, 28754191
eller pressekonsulent Christine Brasch Bækholm 30229262

Tuborgfondet: Anni Riedel-Lyngskær / al@tuborgfondet.dk /20738076

 

ArrowArbejdsmarked - fra ungdomsliv til arbejdsliv