For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Iværksætterfællesskab: Diversitet skal på dagsordenen for at løse verdens vilde problemer

29.01.2024

Nyhed

Arbejdsmarked

Større diversitet blandt både ideer og iværksættere er målet for et nyt initiativ søsat af The Kitchen, Aarhus Universitets største iværksætterfællesskab. The Kitchen mener, at diversitet er nøglen, hvis innovationen for alvor skal blomstre indenfor dansk iværksætteri. Projektet er støttet af Tuborgfondet og Otto Mønsteds Fond.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

The Kitchen

Læs om The Kitchen på Aarhus Universitet

The Kitchen er Aarhus Universitets startupinkubator, der er dedikeret til at skabe et dynamisk iværksættermiljø og støtte nyskabende ideer af studerende og forskere.

”Vi har brug for diversitet i iværksættermiljøer som vores, for når diversiteten mangler blandt iværksættere, mangler mangfoldigheden også blandt de ideer, der udvikles. Diversitet sikrer med andre ord, at vi får skabt anderledes løsninger både på samfundets store og små problemer,” siger Marie Kjølhede, som er projektleder i The Kitchen og en af drivkræfterne bag det nye initiativ: ‘The Kitchen Diversified’.

‘The Kitchen Diversified’ er et toårigt projekt som via events, mentornetværk og workshops skal udfordre den konventionelle opfattelser af iværksætteri og nedbryde barrierer for at tiltrække en bredere vifte af studerende og styrke mangfoldigheden i startups, der udspringer af The Kitchen.

At netop iværksætteri og diversitet er et oplagt match forklarer Pernille Brems, som er programansvarlig for arbejdsmarked i fra Tuborgfondet:

”Der er brug for nye idéer til skabe en bæredygtig fremtid. Og som samfund og erhvervsliv når vi aldrig længere end unges drømme, handlekraft og evne til at tænke nyt. Innovation skabes bedst med åbent sind og fokus på mangfoldighed – vi ser frem til at følge unges arbejde med diversitet i the Kitchen,” siger Pernille Brems.

Tør vi tale om diversitet

En af de største udfordringer omkring diversitet er, at emnet er så komplekst, at de fleste er bange for at starte en samtale om det. The Kitchen afholder derfor et event, som tager pulsen på, hvorfor det er så svært – men også vigtigt. Fredag den 9. februar kickstartes Kitchen Diversified med en samtalesalon om, hvordan startups kan tage hul på at kommunikere mere inkluderende og om diversitet.

I panelet sidder Rikke Kristine Østergaard, som er co-founder af Ditto og står bag podcasten ‘Karrierekvinder’, iværksætter Calle Juhl, som står bag det kønsinklusive tøjunivers Bekvm og ikke mindst Heidi Dalmose som er co-founder af det normkritiske grafiske designstudio: Urwelcome.

Eventen afholdes i forbindelse med ”Diversity Week” i uge 6, som er en temauge skabt af græsrodsorganisationen The Link.

For yderligere information om ‘The Kitchen Diversified’, kontakt venligst:
Projektleder, Marie Kjølhede
makj@au.dk // 93521723

Hvad er ‘The Kitchen Diversified’?

‘The Kitchen Diversified’ er et toårigt projekt designet til at tackle udfordringen med manglende diversitet i iværksætteri.

The Kitchen vil ændre landskabet for iværksætteri og håber på at inspirere andre inkubatorer og virksomheder til at følge trop og skabe en mere repræsentativ og innovativ iværksætterverden.

Hvad består projektet af?

1. Mentornetværk: ‘The Kitchen Diversified’ vil etablere et mangfoldigt mentornetværk bestående af erfarne erhvervsfolk, konsulenter, repræsentanter fra NGO’er og alumne-iværksættere fra The Kitchen.

2. Workshops: Projektet inkluderer en række workshops med fokus på temaer, der appellerer til underrepræsenterede iværksættere.

3. Teach the Teacher: En vigtig komponent er at skabe bevidsthed om sprogbrug og kommunikation omkring iværksætteri.

RELATEREDE NYHEDER

18.12.2023ArbejdsmarkedThe Soulfuls vil bane vejen for mere diversitet i den kreative branche