For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Den Grønne Studenterbevægelse sejler en flydende ungdomsscene til Folkemødet 2022

PRESSEMEDDELELSE: Med støtte fra Tuborgfondet sejler unge klimaaktivister CO2-neutralt til og fra Folkemødet på Bornholm på Nationalmuseets skonnert Bonavista. Skibet udgør samtidig en grøn ungdomsscene, som Den Grønne Studenterbevægelse står bag.

17.01.2022

Den Grønne Studenterbevægelse

donation

Indsatsområde

Demokrati

Den Grønne Studenterbevægelse

Sted

Folkemødet på Bornholm

De unge klimaaktivister er trætte af blot at være et “friskt pust” i debatterne på Folkemødet. De vil være dagsordensættende og blive taget alvorligt. Derfor tager de nu sagen i egen hånd ved at lave en grøn ungdomsscene på Folkemødet i juni 2022, som skal styrke og understrege unge stemmer i klimadebatten.

“Det er os unge, der er fremtiden. Det er os, der kommer til at arve det samfund, vi bygger i dag – på godt og ondt. Derfor vil vi også have lov til at være dagsordensættende i den demokratiske samtale. Og det er det, vi kommer til at gøre med Den Grønne Ungdomsscene: Vi kommer til at give unge en aktiv og dagsordensættende stemme i klimadebatten på Folkemødet 2022 og lave en scene der på indhold og form ikke ligner noget andet,” siger Eskil N. Fundal, klimaaktivist i Den Grønne Studenterbevægelse.

Den Grønne Ungdomsscene realiseres med støtte fra Tuborgfondet, der er glade for at kunne hjælpe flere unge stemmer frem i klimadebatten:

”Rigtig mange unge i dag engagerer sig i klimakrisen, og i Tuborgfondet bakker vi op om både sagen og de unges engagement. Jeg glæder mig til at opleve scenen på Bornholm,” siger sekretariatschef Peter Giacomello

Selvom scenen er en ungdomsscene er det vigtigt for både Den Grønne Studenterbevægelse og Tuborgfondet, at scenen ikke bliver en lukket klub for unge.

“At det er en ungdomsscene betyder, at det er unge, der planlægger, afvikler og sætter rammerne for arrangementerne, og at unge får mulighed for at komme til orde. Vi vil skabe et rum, hvor unge kan føle sig hørt og deltage aktivt i den demokratiske samtale. Men det betyder ikke, at vi vil skabe en osteklokke. Vi vil have dialog med beslutningstagere og andre “voksne”, men dialog hvor vi unge bliver taget alvorligt, og hvor vi sætter dagsordenen,” siger Eskil N. Fundal, klimaaktivist i Den Grønne Studenterbevægelse.

Den grønne ungdomsscene kommer til at være placeret på Nationalmuseets skonnert Bonavista, der skal ligge i Allinge Havn under Folkemødet 2022 d. 16.-19. juni. Samtidig kommer de unge aktivister også til at sejle med skibet CO2-neutralt til Bornholm og overnatte på skibet under Folkemødet. Det skal være med til at sende et stærkt budskab om, at der er behov for et markant bæredygtigt kursskifte på alle områder, når det gælder om at adressere klimakrisen i tide.

Tuborgfondet har doneret 316.800 kr. til projektet.

 

 

"Rigtig mange unge i dag engagerer sig i klimakrisen, og i Tuborgfondet bakker vi op om både sagen og de unges engagement."Peter GiacomelloSekretariatschef - Tuborgfondet

I 2021 deltog Frederik Sandby fra Den Grønne Studenterbevægelse i en af Tuborgfondets debatter. Se med her

RELATEREDE NYHEDER

11.06.2019NyhedFolkemødet og Tuborgfondet vil mobilisere bornholmske unge