For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet Musikhjælp sikrer bedre live-lyd i hele Danmark

07.05.2019

Nyhed

I dag offentliggør Tuborgfondet Musikhjælp navnene på 21 spillesteder og kulturhuse, som til sammen får 2,5 mio. kr. til at opgradere lydudstyr og akustikforhold. Dermed får live-musikken over hele Danmark en tiltrængt vitaminindsprøjtning.

Foreningsnavn

Pressemeddelelse

Forenings hjemmeside

Fra Bredebro til Christiansø

Geografien var én af de væsentlige faktorer i juryens kvalificering af de mange ansøgninger. Det afspejler sig blandt andet i støtten til to af stederne, nemlig Kulturhuset Emanuel i Bredebro, der ligger i Vestjylland og Christiansø Støtteforening på Christiansø, som ligger nordøst for Bornholm. Bevillingerne skal sikre, at det også er en mulighed at få gode koncertoplevelser i de yderste områder af Danmark.

Største bevilling gik til Spillestedet Stengade

Årets største bevilling går til Spillestedet Stengade på Nørrebro, der modtager 300.000 kr. til en forbedring af deres lyd. Spillestedet er udvalgt pga. deres fokus på at booke fra det lokale vækstlag, og at stedet formår at skabe et fællesskab for de mange frivillige, der hver uge sikrer, at spillestedet kører.
Spillestedsleder Jim Q. Holm er selvsagt begejstret for bevillingen:
”For et non-profit og meget frivillig funderet spillested som Stengade falder bevillingen på et tørt sted! Vi har fokus på at præsentere den nye musik fra vækstlaget, og der er oftest ikke de store penge i at agere talentfabrik. At kunne købe et nyt PA-anlæg er nu muligt, og udover at det markant vil forbedre koncertoplevelsen for vores publikum, har det også medført at vores hårdt prøvede hus-lydtekniker i disse dage er den gladeste mand i verden.”

Læs mere om Tuborgfondets indsatsområde Kreative erhverv - vækstlag i rytmisk musik- Arrow Right

Vi har fokus på at præsentere den nye musik fra vækstlaget, og der er oftest ikke de store penge i at agere talentfabrik

Jim Q HolmSpillestedsleder ved Spillestedet Stengade

”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet

Peter GiacomelloSekretariatschef i Tuborgfondet

Derfor er musikken vigtig for Tuborgfondet

Musik har altid vært en central del af Tuborgfondet, og det er der en helt særlig årsag til, lyder det fra Tuborgfondets sekretariatschef, Peter Giacomello:
”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. Spillestederne samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et spændende og aktivt lokalmiljø.”

Hvad er Den Gode Lyd?

Den Gode Lyd er en del Tuborgfondets initiativ Tuborgfondet Musikhjælp. Et initiativ der er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden.

Hvor mange penge har Den Gode Lyd-puljen?

I 2019 uddeles der i alt 2,5 mio. kr. til 21 forskellige spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 82 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for knap 15 mio. kr.

Hvordan besluttes det, hvem af ansøgerne der får penge fra Den Gode Lyd-puljen?

Det er en jury med en faglig baggrund indenfor lyd, akustik og musikindustrien, som har kvalificeret de mange ansøgninger. Juryen har i deres vurdering lagt vægt på, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del i de 2,5 mio. kr., og at midlerne fordeles over hele Danmark. Derudover prioriteres spillesteder, der booker bredt og tør at tage unge musikere ind fra vækstlaget.

Hvor længe har puljen åbent?

Det er foreløbig sidste år med puljen ’Den Gode Lyd’. Puljen har fra 2017-2019 støttet med 7,5 mio. kr. til i alt 54 spillesteder samt kulturhuse.

Hvor kommer pengene til Den Gode Lyd fra?

Tuborgfondet er en del af Carlsbergfondet og får midlerne til uddeling fra overskuddet af salget af Tuborg- og Carlsberg produkter i Danmark og resten af verden.

Modtagere af Tuborgfondet Musikhjælp – Den Gode Lyd 2019:

Spillestedet Stengade – 300.000 kr.
Musikforeningen Café Hatten – 33.240 kr.
Gjethuset -39.000 kr.
Øen – 149.300 kr.
K44 Outside – 200.000 kr.
Tønder Kulturhus – 60.000 kr.
Det Gule Pakhus – 51.562 kr.
Musikhuset Posten Dexter – 230.000 kr.
Culture Box – 213.156 kr.
Forbrændingen – 200.000 kr.
Markvärket – 80.000 kr.
Musikforeningen Drauget – 90.000 kr.
Christiansø Støtteforening – 100.000 kr.
Kulturhus Emannuel – 112695 kr.
Ungdomshuset – 143.347 kr.
Rytmisk Råstof – 140.000 kr.
Kulisselageret – 42.000 kr.
Huset-KBH – 45.000 kr.
Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt – 93.750 kr.
Kultur På Taget – 80.040 kr.
Foreningen TAPE – 40.000 kr.


Mere info
Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Lyngskær, 20738076, al@jhline.dk –musikhjælp.dk

 

Den gode lyd Tuborgfondet

ArrowMusikforeningen Vesterbro