For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

5 gode råd til en bæredygtig garderobe

30.11.2023

Nyhed

Entreprenørskab

Julefrokoster og nytårsfester står for døren, og måske synes du, det er fristende at købe en ny kjole eller en festlig skjorte? Vi har spurgt Re:wair, hvordan man giver slip på fast fashion og får en mere bæredygtig garderobe – både den festlige og den til hverdag.

Indsatsområde

Entreprenørskab

Læs mere om Re:wair

Læs om Re:wair

Hvordan arbejder I med at inspirere unge til mere bæredygtigt tøjforbrug?

I Re:wair arbejder vi hver dag for at gøre det sjovere og nemmere for folk at få et mere bæredygtigt tøjforbrug. I tip tre skriver vi f.eks. at man kan give sit tøj nyt liv ved at upcycle det, men vi ved også godt, at det kan være uoverskueligt at begynde at up cycle helt selv. Derfor holder vi up cycling workshops og generelt en masse events, hvor vi skaber et fællesskab og gør det sjovt at bekæmpe tøjspild sammen.

Hvor skal man starte?

For at få et mere bæredygtigt tøjforbrug, giver vi dig her 3 ord, som du kan have med som et mantra, når du står over for en beslutning i forhold til dit tøj.

  • Mindre (køb mindre tøj)
  • Langsommere (behold tøjet i længere tid)
  • Cirkulært (giv dit tøj et nyt liv)

Fast fashion industrien har skabt en tøj-kultur, hvor vi køber ekstremt meget tøj, vi beholder det i kort tid og så smider vi det ud. I stedet skal vi forsøge at købe meget mindre, elske det tøj vi har og dermed beholde det i lang tid – og til sidst, skal vi gøre vores bedste for ikke at smide det ud, men i stedet at give det et nyt liv ved at give det til venner/familie eller f.eks. At give det et nyt liv ved at upcycle det.

Og husk – at uanset hvad forskellige modebrands prøver at fortælle dig – er det mest bæredygtige tøj det, som du allerede ejer.

Hvordan kan man skaffe sig nyt tøj, uden at købe nyt?

Vil du gerne have en ny kjole til julefrokosten, eller har du brug for nogle bukser, fordi dine andre er gået helt i stykker? Nogle gange har man bare brug for noget nyt tøj i sin garderobe. Men i stedet for at gå ud og købe noget nyt tøj, kan du faktisk swappe dig til noget nyt tøj – helt gratis! Der findes en del tøjbyttemarkeder rundt omkring og du kan også arrangere dit eget med dine venner, hvor I kan bytte tøj. Vi lover dig, at det føles meget bedre at have swappet sig til nyt tøj end at have købt noget nyt.

 

Kom til tøjbyttemarked!  Re:wair holder et nytårs tøjbyttemarked i København + på Østerbro d. 29. December, hvor du kan swappe dig til et sejt nytårsoutfit! Husk selv at tage dit gamle fest/nytårstøj med, som du ikke bruger mere.

RELATEREDE NYHEDER

31.10.2023Entreprenørskab5 gode råd til det bæredygtige event