For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet sikrer den gode lyd i VEGA

02.09.2016

Nyhed

Koncertgæster, der besøger VEGA, vil inden længe kunne opleve en markant forbedret lydkvalitet, når de går til koncert. Nye PA-anlæg skal opgradere lyden i Store VEGA og Lille VEGA og dermed sikre spillestedets position som et af Europas førende koncerthuse for rytmisk livemusik.

Foreningsnavn

Musik

Forenings hjemmeside

VEGA kan i disse dage fejre sit 20-års jubilæum, og i denne særlige anledning har Tuborgfondet valgt at støtte VEGA økonomisk i ambitionen om at forbedre lydoplevelsen for husets koncertgæster og udøvende musikere.
Donationen fra Tuborgfondet betyder, at VEGA nu kan investere i nye PA-anlæg i højeste kvalitet til både Lille VEGA og Store VEGA og dermed fremtidssikre den rette lyd- og oplevelseskvalitet i huset.
”Tuborgfondet støtter musikken i Danmark. Vores fokus er fællesskabet og det folkelige, og det er vigtigt for os, at dem vi støtter er nytænkende og skaber glæde for mange. Det er VEGA et godt eksempel på. I begyndelsen som Folkets Hus og siden 1996 som et spillested med store danske og internationale kunstnere, der samtidig har givet plads til det nye og skæve. Det er netop den blanding, der gør at VEGA rammer bredt i befolkningen og når ud til både unge og ældre og i alle led af den rytmiske musik. Tuborgfondet ønsker VEGA stort tillykke med jubilæet og en donation, der kan sikre den gode lyd ud i fremtiden,” siger Tuborgfondets direktør, Anne Marie Skov.

Det er en kontinuerlig ambition for VEGA at skabe optimale lydoplevelser for husets koncertgæster, og for de udøvende musikere perfekte forhold at udfolde sig i. En opgradering af vores lydanlæg har længe stået øverst på ønskelisten, og vi er utroligt taknemmelige for, at Tuborgfondet kan se værdien i at hjælpe os med at indfri denne ambition.

Steen JørgensenAdm. direktør - VEGA

Spydspids for lyd- og oplevelseskvalitet
For VEGA starter og slutter koncert- og musikoplevelsen ved den sublime lydkvalitet – for bandet på scenen og for publikum og fans, der kommer for at opleve den levende musik. Efter mere end et årti med konstant brug, er husets nuværende anlæg i de to koncertsale praktisk talt ved at være slidt op, og den digitale udvikling har overhalet de nuværende muligheder og skabt nye behov.
”Det er en kontinuerlig ambition for VEGA at skabe optimale lydoplevelser for husets koncertgæster, og for de udøvende musikere perfekte forhold at udfolde sig i. En opgradering af vores lydanlæg har længe stået øverst på ønskelisten, og vi er utroligt taknemmelige for, at Tuborgfondet kan se værdien i at hjælpe os med at indfri denne ambition,” siger VEGAs adm. direktør, Steen Jørgensen.

Donationen fra fondet sikrer, at VEGA kan operere ikke bare som Danmarks men et af Europas førende koncerthuse inden for rytmisk livemusik og kan tage hul på et nyt årti som spillested med de bedst mulige forudsætninger lydmæssigt. De nye anlæg, der fremover vil blive anvendt i Store og Lille VEGA, stammer fra den tyske producent d&b og er allerede udvalgt og testet grundigt i salene. De to koncertsale besøges af cirka 200.000 koncertgæster årligt, og anlæggene forventes at kunne tages i brug medio-oktober.

Om VEGA
VEGA ejes af en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål. Fonden har ingen aktionærer eller ejerkreds, og alt overskud omsættes i at lave flere og bedre koncerter. VEGA er netop genudpeget som Regionalt Spillested for perioden 2017-2020. VEGA åbnede dørene for første gang i september 1996 i det tidligere Folkets Hus på Enghavevej 40 og præsenterer nu årligt cirka 330 koncertarrangementer med cirka 700 artister/bands fordelt på de tre scener Store VEGA, Lille VEGA og Ideal Bar Live. VEGA lægger hvert år scener til cirka 60 procent internationale bands og 40 procent danske bands og er Københavns og Danmarks førende spillested.

Fotos: Sara Lindbæk, Johanne Næsby Fick, Peter Troest og Jacob Dinesen.