For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Unge går sammen for at forbedre deres lokalområde

Unge Medborgere er platform for lokale unge, som går sammen om at forbedre deres lokalområde og hverdagen for dem selv og deres naboer. Tuborgfondet støtter projektet, fordi vi skal have endnu flere unge med i fællesskaber og give unge kompetencerne til at skabe positive forandringer i deres lokalområde.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeDemokrati – næste generations stemme og deltagelse
OrganisationUnge Medborgere
År2020
HjemmesideLæs mere her
RegionBygmestervej 10, 2400 København, Danmark
1.835.000MODTAGET BELØB — DKKta_ordet

Tuborgfondet har gjort det muligt for Medborgerne at arbejde målrettet med at få endnu flere unge borgere på Nørrebro og i Nordvest med i fællesskaber i perioden sommer 2018 til sommer 2021. Igennem projektet Unge Medborgere vil i alt 90 unge fra Nørrebro og Nordvest blive klædt på med viden, redskaber og praksiserfaringer, med henblik på at styrke deres demokratiske selvtillid og handlekraft. Målet er unge gennem praktisk erfaringer med at skabe lokale forandringer får en oplevelse af at være del af et lokalt, bredt og mangfoldigt fællesskab, der kan skabe positive forandringer for deres lokalområde.

”De lokale unge brænder for at styrke unges muligheder i bydelen og har allerede erfaring med at engagere sig. Med Unge Medborgere får de muligheden for at handle sammen på tværs af ungefællesskaber og samle synergi mellem hver af deres eksisterende gode indsatser. Ved at alliere sig med andre unge råber de så højt, at politikere og andre magtfulde voksne ikke kan overhøre dem,” siger Janni Nielsen, der er projektleder på Unge Medborgere.

Arbejdet med unge tager udgangspunkt i metoden community organising, der handler om at opbygge forpligtende lokale fællesskaber på tværs af sprog og kultur. Her lærer de blandt andet at organisere sig gennem træningsforløb og fælles handling. De får bedre formidlingsevner, større personlig styrke og stærkere sammenhold. Og det skaber en unik mulighed for at styrke handlekraften blandt unge.

”Graden af indflydelse i Unge Medborgere er helt speciel. Hos os er det de unge, der definerer sagerne, fortæller sine historier, får stærkere sammenhold på tværs af fællesskaber, bruger de effektive værktøjer og holder møder med de magtfulde voksne. Fremgang i arbejdet er deres fortjeneste, og de bestemmer hvornår, de gør hvad og hvordan,” siger hun og afslutter:

”De erfaringer kan de bruge fremover til at løse endnu flere lokale udfordringer.”

 

Fakta:

– Unge Medborgere er et initiativ under Medborgerne. Det er en organisation, der arbejder for at organisere civilsamfundets mangfoldige fællesskaber, så de sammen kan arbejde for at skabe positiv forandring.

– Tuborgfondets bevilling til Unge Medborgere løber fra 2018 til 2021.

– Unge Medborgeres første initiativ Idræt Skaber Fællesskaber, blev kickstartet med et stormøde i Nørrebrohallen, hvor syv politikere fra Københavns Borgerrepræsentation forpligtede sig på at finde en løsning på manglende adgang til de eksisterende faciliteter samt at arbejde videre på at få etableret flere faciliteter på/i nærheden af Ydre Nørrebro.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.