For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteMusikhjælp: Den Gode LydKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Hvordan føles det, at være ung i Danmark?

Med ord og tegninger har mere end 250 unge bidraget til en kortlægning af, hvordan det egentligt føles at være ung i Danmark. 

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeDemokrati – næste generations stemme og deltagelse
OrganisationOrdskælv
År2021
RegionHele landet
80.320MODTAGET BELØB — DKK

Lige fra livet omkring ungdomshuset i Næstved til McDonald’s i Thy og til gåturene på gågaden i Silkeborg. Det er øjebliksbilleder fra en levende sammenfiltring af steder, mennesker, minder, følelser og institutioner, som mere end 250 unge fra hele landet tegner og fortæller om i den nye Kortlægning af Danmarks Ungdom. De forsøger at svare på, hvordan det føles at være ung i Danmark i dag.

En rejse gennem Danmark

Med en kuffert fuld af tegneredskaber, kunstneriske strategier, teaterøvelser, og skøre missioner, har Mia Burrett og Thore Davies sammen med et lille hold, rejst rundt i Danmark gennem fire år, og kortlagt de unges liv, for at komme svaret nærmere. På baggrund af de indsamlede fortællinger, retter bogen en kritik mod ungdoms- og kulturinstitutionerne, og deres understøttelse af ungdomslivet og dets fællesskaber. For de unge, er fællesskaber og deres ringe-i-vandet-effekt nemlig et tilbagevendende tema.

 

For de unge, er fællesskaber og deres ringe-i-vandet-effekt nemlig et tilbagevendende tema

Mia Burrett & Thore DaviesHjernerne bag Kortlægning af Danmarks Unge

Et virvar af samlingssteder

Bodegaen og bibelkredsen

I de farverige, visuelle fortællinger, kan man læse om hvad der i virkeligheden sker, når de unge er taget på picnic, sidder på bænken, bodegaen, laver graffiti, går i bibelkreds eller deltager i fællesskaber som kan være kommunalt- eller statsligt initierede med kunst som omdrejningspunkt. Uanset, gælder det samme: For så vidt fællesskaberne overhovedet optræder, er de en vigtig del af de unges fremstilling af deres liv.

Betingelserne for et godt ungdomsliv

Med skarpe kulturpolitiske betragtninger, viser bogens forfattere og de unge, ikke vejen til, men døren til at forstå betingelserne for, at et godt ungdomsliv kan udfolde sig. Gode betingelser er nemlig afgørende for at deltage, udtrykke sig, demokratisk selvtillid, at de unge finder vejen ind i det større fællesskab – samfundet, og dermed samfundets bæredygtighed. Bogen tager dette problem op, og giver flere bud på hvordan man kan forstå og understøtte de unges liv og kultur med henblik på samfundsmæssig deltagelse.
Resultatet er en mangfoldighed af udtryk med mange livsbekræftende, inspirerende og originale bidrag.

Hent kortlægningen

Hent kortlægningenArrow Right
ArrowTuborgfondet på Ungdommens Folkemøde 2022