For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

GRO SELV: Grønne fællesskaber for unge

Unge skal have rammerne til at skabe grønne fællesskaber, hvor de kan motivere hinanden til at eksperimentere med løsninger, der kan gøre vores hverdag mere bæredygtig.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationGRO SELV
År2020
HjemmesideLæs mere her
RegionKattesundet 4, 1458 København, Danmark
2.998.000MODTAGET BELØB — DKKta_ordet

Tuborgfondet støtter GRO SELV i deres arbejde med at skabe grønne fællesskaber, hvor unge kan udfolde deres ideer og eksperimentere med at gøre bæredygtighed mere konkret og praktisk. Her bliver de individuelle klimabekymringer forvandlet til et handlekraftigt fællesskab, der kan skabe positive forandringer.

Bag GRO SELV står den grønne tænketank, CONCITO, der for fem år siden plantede frøet, der skulle blive til GRO SELV. Ideen til projektet kom på baggrund af en efterspørgsel blandt unge, der manglede et sted, hvor de kunne dele deres bekymringer, men også ideer til et mere bæredygtigt liv, lyder det fra Martha Nørgaard, der selv var med til at starte projektet for fem år siden og nu er projektleder for GRO SELV.

Unge har længe manglet et fællesskab, hvor de kan engagere sig i grønne, praktiske projekter. Indenfor de seneste år er bevidstheden om klimaets tilstand blevet markant styrket, og man bliver ikke længere mødt af den samme skepsis, som for fem år siden, når talen falder på klima

Martha Nørgaard Projektleder - GRO SELV

Et motiverende fællesskab
Der er indtil videre blevet eksperimenteret med alt fra ansigtsmasker lavet af tang til bæredygtige ferier, når GRO SELV har afholdt arrangementer.

“De grønne ideer og eksperimenter får luft under vingerne til vores workshops, som vi allerede har afholdt over 300 gange, siden vi startede. Men der skal også være en oplevelse af, hvordan ideerne og deres hårde arbejde kan sprede sig til endnu flere. Derfor bliver vores workshops lavet til bæredygtige guides, i form af små film, billeder, stories og skriftlige guides, som bliver delt, så de kan inspirere og kopieres andre steder i landet,” siger Martha Nørgaard.

Hun betegner Danmarks nuværende generation af unge som ”ansvarsfuld” og klimabevidst”, men de skal have de rette rammer, hvis de skal nedbryde barriererne for, hvad de selv kan skabe af forandring.

”De har en energi, der kan rykke noget i vores samfund, og hvis vi sætter dem sammen og møder dem med åbne arme, så er jeg sikker på, at de kan hjælpe alle generationer med at gøre livet mere bæredygtigt,” siger Martha Nørgaard og fortsætter:

”Selv om man ikke er dén, der har de allerbedste ideer, opdager man hurtigt, at der er brug for alle kompetencer, hvis man skal komme videre med en idé. Og det motiverer til handling.”

Hun glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer for projektet med Tuborgfondet ombord.

”I den første fase af GRO SELV startede vi projektet op, og her høstede vi en masse gode erfaringer gennem de mange workshops og projekter vi lavede i samarbejde med vores groselv’ere på festivaler, i kommuner, på uddannelsesinstitutioner og i boligområder. Tuborgfondets støtte gør det nu muligt for os at sætte alle disse gode erfaringer i spil i hele landet og få endnu flere unge med i vores grønne fællesskaber. På den måde kan vi sprede vores ideer og drømme om et mere bæredygtigt samfund til endnu flere.”

Med støtte fra Tuborgfondet vil GRO SELV helt konkret samarbejde med kommuner, højskoler og biblioteker om at afholde mere end 50 lokale og nationale events årligt, der skal være med til at sprede de grønne fællesskaber ud til alle dele af Danmark.

 

Fakta:

  • GRO SELV består af en række unge projektkoordinatorer rundt om i landet, der sammen med en åben gruppe af unge, faciliterer aktiviteterne i foreningen.
  • GRO SELV afholder workshops og events i hele landet.
  • GRO SELV-projekter er lavet af unge til unge, men kan kopieres af alle.

Har du lyst til at være en del af GRO SELVs fællesskab, så læs mere her.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.

Foto: Sasha Gry Hegelund, GRO SELV.