For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpuljenTa´OrdetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Unge redefinerer Tingbjerg

Et nyopstartet ungeråd vil bryde med det gængse billede af Tingbjerg i København. Det gør de ved arrangere en festival for fællesskab og fortælle de positive fortællinger, der udspringer af det efterhånden berygtede Nordvest-kvarter. På sigt skal ungerådet varetage unges interesser og danne grobund for medborgerskab og inklusion i lokalområdet.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeDemokrati – næste generations stemme og deltagelse
OrganisationMellemfolkeligt Samvirke
År2018
RegionFælledvej, København, Danmark
50.000MODTAGET BELØB — DKK

Det er et nyopstartet ungeråd i Tingbjerg, der står bag Festival for fællesskab (FFF). Initiativet kommer fra ungerådet selv, der er opstået som resultat et projekt, som Mellemfolkeligt Samvirke afvikler. For at realisere sin vision samarbejder rådet med foreningen Tingbjerg Forum og Mellemfolkeligt Samvirke.

Vise hvad frivillighed kan
Festivalen er udtænkt samt afviklet af frivillige unge, der er engageret af ungerådet i Tingbjerg. For at kunne løfte den store opgave, det er at arrangere en festival, har frivillige foreninger i lokalområdet hjulpet til. Det er tanken, at sådanne samarbejder på tværs, kan vise unge også, hvad frivillighed kan gøre for et område, og hvad der kan ske, når man bliver en del af et større fællesskab og deltager aktivt i udviklingen af det lokalmiljø, man er en del af.

Skabe nye fællesskaber
Målet for festivalen er at skabe sociale relationer og et fællesskab for unge i Tingbjerg. Fællesspisning, musik og dans er nogle af de redskaber, ungerådet vil sætte i spil overfor målgruppen i alderen 15-23 år. Ideen opstod på baggrund af en mangel på fritidsmuligheder for unge i området. Derfor vil de nu skabe et fællesskab, hvor unge bedst muligt kan udvikle og udnytte deres fulde potentiale og sammen skabe de bedste rammer for Tingbjergs ungdom.

Ungeråd godt på vej
FFF er det spæde ungeråds første initiativ, og den skal være startskud for ungerådet ved at inspirerer andre unge til at træde ind i rådet. Ungerådets fremtidige mission er at skabe medborgerskab og sammenhængskraft blandt unge i området.

ArrowNye Unge Fællesskaber