For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Den bæredygtige karriere: Personligt lederskab for unge kvinder i musikbranchen

I 2 parallelle forløb vil vi over 3 mdr. tilbyde unge kvindelige musiker en række online workshops om projektledelse og målretning i arbejdslivet – i dette fællesskab kan de også sparre med ligesindede og dele bekymringer, og erfaringer.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeKreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik
OrganisationDJBFA
År2020
RegionRegion Hovedstaden (inkl. Bornholm);Region Midtjylland;Grønland/Færøerne/Uden for Danmark
85.600MODTAGET BELØB — DKKDrømmepulje

For at klare sig i musikbranchen i dag, skal man ikke blot være god til at skrive sange og performe: Man skal være sin egen projektleder med en proaktiv evne til at få idéer og drømme til at manifestere sig i verden – og man skal kunne skabe og indgå i nye netværk, træffe vigtige valg og kunne navigere i en meget konkurrencepræget og til tider hård branche. Men færdigheder som fx personligt lederskab, projekthåndtering og tidsstyring er noget, der skal læres, nøjagtigt som man har lært sig at spille på et instrument.

Musikbranchen i en situation, hvor kønsbalancen er skæv, og der er et reelt ønske om at sørge for at især unge kvinder finder fodfæste og bliver klædt på til at varetage en bæredygtig karriere på lang sigt.

Derfor vil DJBFA lave 2 parallelle forløb for kvinder under 30 år, med fokus på at skabe et bæredygtigt arbejdsliv, hvor man kan arbejde målrettet og fokuseret med det, man brænder allermest for: Musikken. Samtidig vil DJBFA skabe en platform og et fællesskab, hvor unge kvinder bliver rustet mentalt og fagligt til de udfordringer, et liv som udøvende kunstner i musikbranchen byder.

Missionen er at klæde i alt 24 unge kvinder i musikbranchen på til at tage ansvar, ejerskab og lederskab i deres egen karriere – og i de projekter, de kommer til at arbejde med undervejs – og styrke evnen og modet til at gå fra ide til handling. Oven i de praktiske erfaringer, vil DJBFA med dette projekt også give deltagerne mulighed for at sparre med ligesindede og dele bekymringer, erfaringer og idéer i et professionelt fag-følgeskab, der også vil fortsætte efter projektets afslutning.

test