For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpuljenTa´OrdetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Alle unge med i fællesskabet

Et partnerskab mellem Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet skal gennem forskning, uddannelse, mobilisering af unge og en kampagne få flere unge til at deltage i fællesskaber.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeDemokrati – næste generations stemme og deltagelse
OrganisationDansk Ungdoms Fællesråd
År2020
HjemmesideLæs mere her
RegionDanmark
4.900.000MODTAGET BELØB — DKK

I sommeren 2018 indgik Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet et strategisk partnerskab under overskriften ”Alle unge med i fællesskabet”. Samarbejdet skal med midler fra Tuborgfondet understøtte flere åbne foreningsfællesskaber og sætte fokus på at få især unge, som ikke er repræsenteret til at blive en del af et demokratisk fællesskab i en af DUF’s medlemsorganisationer.

Tuborgfondets vision er, at så mange unge som muligt engagerer sig i fællesskaber, fordi det øger lysten og muligheden for at gøre en forskel og føle sig som en del af noget større.

Peter Giacomello Sekretariatschef - Tuborgfondet

”Tuborgfondets vision er, at så mange unge som muligt engagerer sig i fællesskaber, fordi det øger lysten og muligheden for at gøre en forskel og føle sig som en del af noget større. DUF og deres medlemsorganisationer gør en kæmpe indsats for at engagere børn og unge i samfundet, men der er også grupper, som ikke er repræsenteret nok i foreningslivet. Dem vil vi sammen med DUF’s medlemsorganisationer forsøge at mobilisere, så flere unge er med i fællesskaber, i stedet for at stå udenfor,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Et partnerskab på tre ben

Undersøgelser har vist, at der de seneste år er sket en polarisering af, hvem der er aktive frivillige i foreninger. Unge med en kort uddannelse eller minoritetsbaggrund har større risiko for at stå udenfor og være underrepræsenteret. Tuborgfondet arbejder for at styrke unges fællesskaber på mange forskellige måder og derfor har fonden sammen med DUF sat sig for at indsamle viden om, hvordan unges deltagelse i lokale demokratiske fællesskaber kan styrkes. Dette er det første af projektets tre ben.

Det andet ben i projektet er at uddanne 100 unge foreningsaktive til at engagere 1000 andre unge, der ikke tidligere har været en del af et demokratisk foreningsfællesskab. Erfaring viser, at mobilisering af nye unge i fællesskaberne bedst sker ved at de inddrages gennem eksisterende venskaber og netværk, og den første af projektets tre uddannelsesrunder løb af stablen i 2019, hvor 43 unge blev uddannet til at få nye unge med i fællesskabet.

Projektsamarbejdet skal dermed primært nå ud til både de aktive i DUF’s medlemsorganisationer for at få dem til at være de bærende i de lokale aktiviteter, og andre unge, som er underrepræsenteret i fællesskaberne.

Det tredje ben er at CeFU (Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet) i 2020 sideløbende vil forske i projektet og evaluere effekterne. Samtidig vil partnerskabet også munde ud i en kampagne på de sociale medier, der skal få flere unge mennesker inddraget i et fællesskab. Her vil fokus igen være på, at få aktive til at tage nye unge med i fællesskaberne og få viden om de eksisterende fællesskaber ud til de underrepræsenterede grupper.

 

Fakta:

Projektsamarbejdet løber fra 2018 til 2021

DUF er en paraply- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer.

DUF har 79 medlemsorganisationer, 5.000 lokalforeninger og 100.000 frivillige. Læs mere om organisationen her

Erfaringerne fra projektet vil blive dokumenteret af et forskningsprojekt, som bliver formidlet gennem kampagner, konferencer og uddannelse af unge frivillige fra medlemsorganisationerne

Læs mere om projektet her og hos DUF.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.