For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Pulje: Tuborgfondets Drømmekoncerter

Unge bands og DJs fra det musikalske vækstlag skal sætte gang i fællesskaberne på uddannelsessteder. Puljen kan søges af elev- og studerendes fællesskaber på både ungdoms- og videregående uddannelser.

Ansøg om en koncertArrow Right

Med den nye pulje ‘Tuborgfondets Drømmekoncerter’ vil vi bidrage til at genstarte det sociale sammenhold hos landets studiemiljøer efter en altoverskyggende pandemi – og samtidig støtte unge musiktalenter, så de igen kan komme ud at spille koncerter og optræde.

Hvem kan søge?

Alle ungefællesskaber tilknyttet uddannelser i Danmark fx studieråd, studenterhuse, festudvalg, elevråd, studenterforeninger eller fredagsbarsgrupper. Med uddannelser menes flerårige kompetencegivende studier: ungdomsuddannelser (STX, HF, HTX mv.), videregående uddannelser (korte, mellem og lange) og erhvervsuddannelser. Fællesskaber på højskoler, efterskoler, kollegier og voksen- og efteruddannelser kan ikke søge Tuborgfondets Drømmekoncerter. 
Støtten består i en koncert med et af de bands eller DJs, du kan læse om på denne side. Tuborgfondet betaler for honorar, lydtekniker og evt. en teknikpakke, hvis I ikke selv har udstyr til koncertafvikling. 

Krav til arrangement
Hvis I ansøger Tuborgfondets drømmekoncerter og får en bevilling, skal I leve op til følgende:
• Hvis jeres ansøgning om en koncert bliver godkendt, skal I som ansøger selv stå for at træffe den endelige aftale med agentur for en af de artister, I har ønsket og arrangere alt det praktiske omkring koncerten.
• Hvis ingen af de artister I ønsker kan på netop jeres ønskede dato, er I velkommen til at søge igen.
• Bands medbringer selv lydtekniker. I skal stille med 4 ædruelige hjælpere til at bære ind, stille op og bære udstyret ud igen efter koncerten. Hvis I træffer aftale med en DJ bliver lydudstyret leveret og sat op, samt afhentet igen.
• I skal sørge for et særskilt og aflåst rum som artisten kan benytte til omklædning, et simpelt aftensmåltid, snacks og drikkevarer.
• I skal realistisk forvente mindst 75 deltagere til jeres arrangement
• I må ikke opkræve særskilt entré for koncerten. Se FAQ nederst på siden for undtagelser.
• Arrangementet må ikke have almindelig offentlig adgang.

Hvordan søger man?
Gå til ansøgningsskema. I ansøgningsskemaet skal I vælge tre bands/DJs som I gerne vil have ud og optræde til jeres arrangement. Hvis vi godkender jeres ansøgningen, så sætter vi jer i kontakt med artisternes bookingagenturer. Derefter er det op til jer at lave en aftale en af disse artister. Selvom I søger om tre artister, gælder bevilling kun til aftale med en artist. Vi har aftalt vilkårene på forhånd, så I skal ikke til at forhandle pris osv. Nogle gange vil en artist være optaget af fx en anden koncert eller ferie, og så må I tage kontakt til en af de to andre, I har ønsket.

Spørgsmål? Nederst på siden finder I en FAQ.

ARTISTER

Dansk-iranske DAYYANI udlever sine vådeste 00’er-drømme gennem sin sjælfulde og energiske popmusik. Vi taler Britney, Destiny’s og Timberlake møder skandinavisk R&B, mellemøstlige toner og punch-you-in-the-face-awesomeness. I løbet af blot få måneder er hun blevet et af de mest omtalte nye navne på den danske musikscene.

DAYYANI

Lyt til DAYYANIArrow Right
Carl Knast. En habil tekstmager. Et indblik i undergrunden. En hyldest til den knastørre humor. Et soundtrack til din næste fest. Carl Knast, der længe har floreret i den danske hiphopundergrund, læner sig gevaldigt op ad et fuldt berettiget gennembrud, på vej mod de helt store scener.
Den danske søskendeduo PRISMAs numre er især kendetegnede af deres sfæriske og velklingende flerstemmige vokaler, der svæver på en minimalistisk og tung produktion af støjende guitarer og elektroniske soundscapes.

VELVET VOLUME

Lyt til VELVET VOLUMEArrow Right
Velvet Volume lægger i øjeblikket sidste hånd på deres tredje album, med en ny stil og retning hvor de udforsker en blødere og mere sårbar lyd, og hvor genrer som surf og americana integreres med den umiskendelige og karismatiske rocklyd, der har gjort dem til et anerkendt navn både herhjemme og i udlandet.
Rebecca Lou er det endegyldige bevis på at rockens vildskab godt kan forenes med popmusikkens iørefaldende kækhed. Rebecca kan både lave smadret punk, med alt hvad det indebærer af læderjakker og dommedagsguitar, men hun er også leveringsdygtig på vemodige akkorder, melodier og tekster, der sætter sig fast i din hjerne, som den mest insisterende popsang.

ANTHON EDWARDS

Lyt til ANTHON EDWARDSArrow Right
21-årige Anthon Edwards er den ene halvdel af de danske hitmagere fra Citybois. Nu skal Anthon stå på egne ben og er klar til at mixe den klassiske R&B med lyden af 2020.
FABRÄK har med deres punkede råberap-støjrock med rekordfart markeret sig som en opsigtsvækkende konstellation på den danske musikhimmel.
Nella, med det borgerlige navn Daniella Yokhana, er et frisk pust til den danske popscene. Nellas musik indeholder en nerve, som gør, at man ikke kan lade være med at lytte nærmere efter. Musikken bevæger sig i sfæren mellem pop, urban og et snert af reggaeton, hvor især Nellas crunchy, hæse stemme gør hendes sange iørefaldende og karakteristiske.
Josie Amadonna er det nyeste kvindelige stjerneskud inden for dansk hiphop. Det ene øjeblik synger hun laidback med sin forførende stemme, det næste, skruer hun tempoet op med spydige raplinjer. Dette kombineret med en energisk lyd, som giver anledning til fest, farver og lange sommernætter

JOSIE AMADONNA

Lyt til JOSIE AMADONNAArrow Right
Ravi Kuma garanterer en energifyldt liveoplevelse med Sharon Kumaraswamy i front og produceren Aske Knudsen. Rapduoen kombinerer de rowdy og helt tunge beats med en utrolig charme og nærvær med deres publikum.
’Deres dansksprogede sange er på en gang tungsindige og catchy, og de blander elegant rå rockinstrumentation med flotte synthteksturer. Emil Vam, bandets forsanger, har desuden en vokal, der øjeblikkeligt stikker ud. Han lyder erfaren og velreflekteret, samtidig med at han kan omfavne al den angst, der står centralt i bandets musikalske univers.’ - Soundvenue.
Marcus.wav er lyden af en ung mands tankemylder, gennem de frustrerende og fuldstændig fantastiske 20’ere. Følelses-, kærligheds- og natteliv flyder sammen i tempofyldte produktioner, når Marcus.waw krænger sit hjerte ud og serverer sine inderste følelser til musik, som du enten kan føle og reflekterer over eller slå hjernen fra og danse til.
Undertekst er et dansksproget drengeband med Aarhus som hjemby. De stræber efter lyden af ungdommen, natten og den upolerede kærlighed set igennem fire drenges øjne. De blot 19-20 årige drenge fra Underteksts fornemmeste opgave er at røre folk med fængende melodier og sarte tekster.

DJs

EMMA5DOLLARBILL

Emma5Dollarbill er vant til at få beats og rytmer ind i kroppen på det dansende publikum! Hun skaber en stemning der er fyldt med alverdens krydderier, inden for elektronisk, hiphop, afro og house. Med hendes egen baggrund inden for hiphop dans, mærker hun hvad festen har brug for og hvilke tracks der giver en spicy stemning. Hun mixer flere genrer sammen, og det giver en hel ny fornemmelse af hvordan rytmerne føles.
Lyt til EMMA5DOLLARBILLArrow Right

KATRINE SØNDERGAARD

Katrine Søndergaard er en Odense-baseret DJ og producer med fokus på genrer som pop, hip hop og house. Søndergaard har produceret musik i fem år, hvilket giver hendes mixing en unik kant.
Lyt til KATRINE SØNDERGAARDArrow Right

WASABI

wasabi er en japansk/dansk femme, som altid søger efter at skabe den vibe. Forvent et mix af sukkersøde, spicy og bouncy beats med rødder i lande fra hele kloden, hvor alt mellem soul, r&b, hiphop, afrobeats, disco, og house kombineres.
Lyt til WASABIArrow Right

HEX ELECTRONIX

En HEX ELECTRONIX experience er aldrig den samme som den før. Hendes mix rangerer fra kompromisløse genrer som industriel techno, darkwave og ballroom til soulful house, hyperpop og top 40 hits for the girls and the gays. Uanset hvad er energiniveauet altid uforskammet og høj på livet!
Lyt til HEX ELECTRONIXArrow Right

MABINTI

MABINTIs afrikanske rødder har inspireret hendes lyd og reflekterer kærligheden til love for RnB, hip hop, afrobeats, dancehall, amapiano, afro house og mere. For hende handler alt om at skabe en magisk atmosfære af groovy og sexede vibes.
Lyt til MABINTIArrow Right

FAQ

Hvem kan søge?

Alle ungefællesskaber tilknyttet uddannelser i Danmark fx studieråd, studenterhuse, festudvalg, elevråd, studenterforeninger eller fredagsbarsgrupper. Med uddannelser menes flerårige kompetencegivende studier: ungdomsuddannelser (STX, HF, HTX mv.), videregående uddannelser (korte, mellem og lange) og erhvervsuddannelser. Fællesskaber på højskoler, efterskoler, kollegier og voksen- og efteruddannelser kan ikke søge Tuborgfondets Drømmekoncerter. 

Hvor mange penge kan vi søge om?

I skal ikke søge om et beløb, da vi tager os af betalingen af artist, lydtekniker og evt. teknik.
Tuborgfondet betaler for musikhonorar for en artist og lydtekniksetup til koncerten, hvis I ikke selv har udstyr til en koncertafvikling. Hvis der er andre omkostninger forbundet med arrangementet skal ansøger selv betale. 

Må der spille andre bands til samme arrangement?

Der må gerne spille andre bands. I kan dog kun få en artist ud gennem Tuborgfondets Drømmekoncerter. 

Hvad gør vi, hvis vi ikke har lydudstyr til koncertafvikling?

I ansøgningen skal I beskrive hvilket tekniske udstyr, I allerede har til koncertafvikling. Hvis artistens produktionsfolk vurderer, at der er behov for andet/mere, så vil artistens lydtekniker medbringe det og sætte det op. Det er derfor, I skal stille 4 hjælpere til rådighed. Tuborgfondet betaler for teknisk udstyr egnet for op til 600 deltagere. Hvis I ikke har en scene eller vil leje et lysshow, så er det for egen regning.

I får brug for et CVR-nummer.

Man kan søge enten med uddannelsens eller en studenterorganisations CVR-nummer. 

Skriv til os på info@tuborgfondet.dk, hvis I ikke har et CVR-nummer og heller ikke kan søge sammen med nogen, der har. 

Hvorfor skal vi være et fællesskab? 

Tuborgfondet støtter ikke enkeltpersoner, men fællesskaber, hvor unge går sammen om at realisere en drøm eller en idé. Det gør vi, fordi det er sammen med andre, at følelsen af at være en del af noget større slår rod, og lysten og muligheden for at gøre en forskel vokser. 

Kan man søge om Drømmekoncerter til flere forskellige events på samme studiested/skole?

Vi prioriterer ansøgere, der ikke tidligere har modtaget bevilling til en Drømmekoncert. Det gør vi, da vi ønsker, at flest mulige studiemiljøer får glæde af puljen.

Hvornår får vi svar?

Når ansøgningen er sendt, får I svar inden for én uge. 

Herefter skaber Tuborgfondet kontakt mellem artisternes bookere og jer. I skal selv sørge for at aftale nærmere om arrangementet og skrive kontrakt. 

Hvornår får vi pengene udbetalt?

Tuborgfondet afregner direkte med artist og teknikleverandør, så I vil ikke få nogle penge udbetalt. I vil dog stadig være registreret som modtager af det beløb, der bliver udbetalt til artist og teknikleverandør, og det er også jeres CVR-nummer, udbetalingen indberettes på til SKAT.
Skriv til Camilla på cp@tuborgfondet.dk hvis I har spørgsmål til økonomien.

 

Hvorfor må vi ikke tage entré?

I må ikke opkræve entré, fordi oplevelsen skal være tilgængelig for alle i jeres uddannelsesfællesskab og ikke skal skabe overskud. I må dog gerne tage en entré, hvis koncerten er en del af en større samlet begivenhed fx en universitetsfestival eller en fredagsbar, hvor der normalt er en mindre entré til at dække andre udgifter end musikken.

Skal koncerten holdes på uddannelsen?

I må gerne holde koncerten i andre lokaler end uddannelsen, men der må ikke være almindelig offentlig adgang.Hvis I afholder koncerten på jeres lokale spillested, som råder over tilstrækkelig teknisk udstyr til professionel koncertafvikling (og artisten derfor ikke har behov for at medbringe det), kan I få dækket op til 4000 kr. i leje af det lokale spillested. I kan ikke få tilskud til lokaleleje, hvis arrangementet afholdes i uddannelsens egne eller tilknyttede lokaler, også selvom lokalt har egnet lydudstyr. Beskriv dette i ansøgningen.

Hvordan søger vi?

I skal oprette jer som bruger i Tuborgfondets ansøgningssystem. Når det er gjort, vælger i ansøgningsskemaet til Drømmekoncerter og udfylder det. I skal blandt andet skrive, hvem af artisterne, I drømmer om at få ud på jeres skole eller uddannelse. 

Hvordan kan jeg som artist blive en del af Tuborgfondets Drømmekoncerter?

Den første gruppe artister har vi udvalgt ved at invitere de danske bookingagenturer til at byde ind med artister, og tre musikeksperter har så peget på den endelige udvalg. Vi ved endnu ikke om/hvornår vi får brug for at supplere det nuværende udvalg op. Vi vil her på siden gøre opmærksom på, hvis vi inviterer til en ny runde udvælgelse af artister og så er alle bookere velkommen til at byde ind.