For ansøgere
Musikkens FrivilligeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Ny bevilling: Unge får bedre adgang til det kulturelle arbejdsmarked

04.05.2022

Nyhed

Arbejdsmarked

PRESSEMEDDELELSE: Tuborgfondet har bevilliget 550.000 kroner til et to-årigt projekt, som skal støtte unge kulturskabere i deres kompetenceudvikling og adgang til et svært tilgængeligt professionelt arbejdsmarked inden for kulturområdet.

Indsatsområde

Arbejdsmarked

Ny bevilling til kulturuddannelse

De Sceneste

Unge har masser af ønsker og gode idéer til kulturelle tilbud, men ikke viden om, hvordan de skal få dem forløst i virkeligheden. Samtidig kan det være svært at finde ud af, hvordan man overhovedet kommer i kontakt med de rigtige mennesker, som ofte er indgangen til et arbejde indenfor det professionelle kulturområde.

Forløbet hos De Sceneste er to uddannelsesforløb på hvert et år. Forløbet skal styrke unges handlekompetence, kompetencer indenfor kreativ projektledelse, og give dem adgang til et stort netværk af andre unge kulturskabere og professionelle kulturskabere.

Gennem undervisning i idégenerering, produktionsplanlægning, budgettering og kreative processer, sikrer projektet  De Sceneste, at der uddannes nye generationer af unge mennesker, som har kompetencer til at føre egne kulturelle idéer ud i livet. Projektet er årligt forankret hos en ny professionel kulturinstitution og samarbejder årligt med i alt 10 professionelle kulturskabere – individer, kollektiver og institutioner.

Vi er i De Sceneste beæret over, at Tuborgfondet har valgt at støtte os i en 2-årig periode. Alle vores medlemmer af foreningen har selv startet ud med et lignende uddannelsesforløb for 6 år siden, og vi kan alle nu i dag, se hvor stor betydning det har haft for vores professionelle færd ud i det kulturelle arbejdsmarked. Vi ønsker at åbne op for, at flere unge kreative mennesker får muligheden for at skabe et netværk på tværs af kunstarter, samt få bedre adgang til et ellers utilgængeligt arbejdsmarked.”, siger projektleder Christian Henckel Lund Nielsen.

Også i Tuborgfondet er der glæde over samarbejdet:

De Sceneste er et vigtigt projekt, der tegner alternative karriereveje for unge kulturskabere, som drømmer om et arbejdsliv på kulturscenen”, siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Uddannelsen

Konkret består uddannelsesforløbet af ugentlig undervisningsgang fra 17:00 – 21:00, hvor de 15 -20 unge kulturskabere mellem 18-24 år mødes til oplæg, øvelser og workshops som skal hjælpe dem og kvalificere dem til at arbejde med kreative processer og give dem redskaber til at navigere sammen med andre i en sådan proces. Udover dette skal deltagerne skabe fire kulturprojekter sammen, med det eneste krav, at skal komme andre unge til gode. På den måde sikre projektet også, at deltagerne får konkrete erfaringer, som kan bruges videre ud i arbejdslivet.

Alle vores medlemmer af foreningen har selv startet ud med et lignende uddannelsesforløb for 6 år siden, og vi kan alle nu i dag, se hvor stor betydning det har haft for vores professionelle færd ud i det kulturelle arbejdsmarked.

Christian Henckel Lund NielsenProjektleder