For ansøgere
Musikkens FrivilligeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Æblemosteri med social gevinst

14.09.2017

Nyhed

Når Kofoeds Mosteri åbner dørene lørdag den 16. september 2017, bliver dørene også åbnet til et nyt fællesskab. Et fællesskab hvor elever fra Kofoeds Skole og andre skoler som fx Produktionsskoler møder lokale haveejere omkring produktionen af æblemost fra A til Å. Med æblemost som omdrejningspunkt lærer de unge og voksne elever nyt, som kan åbne døre til ønskejobbet.

Foreningsnavn

Pressemeddelelse

Forenings hjemmeside

At reducere madspild, er ikke ligefrem nogen ny idé. Faktisk er det mere oppe i tiden end nogensinde. Men idéen med at invitere lokale haveejere på Amager til at donere deres overskudsæbler fra haven og derigennem skabe ny læring, aktivering og måske nye jobmuligheder for socialt udsatte, er ganske innovativt. Derfor kalder mosteriet, som er blevet til i et samarbejde mellem Kofoeds Skole og Foreningen Frugtplukkerne, sig også landets første sociale storbymosteri.

 

Ikke nok med, at vi nu kan tilbyde vores brugere en ny type værksted, med fokus på bæredygtighed og reducering af madspild, så har projektet også den ekstra dimension, at endnu flere mennesker på Amager finder ud af, hvad Kofoeds Skole – og ikke mindst vores brugere – kan bidrage med til samfundet

Robert OlsenForstander - Kofoeds Skole

Fællesskab med social gevinst
Kofoeds Mosteri er en ny måde at give civilsamfundet og lokalt udsatte unge og voksne mulighed for at mødes i fællesskabet omkring produktionen af most og samtidig bruge overskudsfrugt til nye formål. Det er også en af grundene til, at Tuborgfondet har valgt at støtte initiativet.

”Vi vil gerne være med til at styrke det sociale engagement i lokalområdet og opbygge nye fællesskaber. Med mosteriet som ramme, får eleverne nye færdigheder, som kan hjælpe dem til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet”, siger Tuborgfondets direktør Anne-Marie Skov.

Det store forarbejde har båret frugt
I løbet af sommeren har det lille storbymosteri haft gevaldig travlt med at bygge et mosteriet, skaffe de nødvendige kontakter og – ikke mindst – æbler nok. Ambitionen har været at tilknytte 100 haveejere, der alle ville donere deres overskudsæbler til produktionen af æblemost. Det tal er nu meget tæt på at være nået.

Sammen med skolens elever og frivillige frugtplukkere, har vi fået opbygget et netværk af haveejere og fordelt plukkedagene over resten af året, så vi ikke lige pludselig står med alt for mange eller alt for lidt æbler. Det er skønt, at så mange amagerkanere har meldt sig til. Når vi i løbet af efteråret holder åbne mostedage, håber vi at endnu flere får lyst til at være med og donere deres overskudsæbler”, siger Lya Moestrup, der er tidl. leder af Kofoeds Mosteri (tidl. med navnet Amager Æblemosteri).